Canadese atleten schitteren halverwege de Olympische Zomerspelen van 2024

De Olympische Zomerspelen van 2024 zijn halverwege. Er wordt geschat dat dit jaar tijdens de Spelen in Parijs 10.000 atleten zullen strijden in 33 sportdisciplines. Canada heeft dit jaar 337 atleten op de spelen en heeft al 16 medailles gewonnen (vier gouden, vier zilveren en acht bronzen).

zwemsucces:

Canada won acht medailles in de poule, onder leiding van tienersensatie Summer McIntosh. McIntosh won drie keer goud (200 meter vlinderslag, 200 meter wisselslag, 400 meter wisselslag) en één keer zilver (400 meter vrije slag). Daarbij vestigde ze ook verschillende Olympische records. McIntosh is de eerste Canadese atleet die drie gouden medailles wint op één Olympische Spelen (zomer of winter)

Voor het eerst sinds 2012 bereikten Canadese herenzwemmers het Olympische podium. Josh Liendo en Ilya Kharun wonnen zilver en brons op de 100 meter vlinderslag heren. Hoewel het de eerste medaille bij het mannenzwemmen in twaalf jaar was, was het de eerste keer sinds 1976 dat twee Canadezen op hetzelfde podium stonden.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De in Montreal geboren Kharun won ook een bronzen medaille op de 200 meter vlinderslag bij de mannen met een Canadees record.

Andere titels:

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

Voor nieuws over Canada en de rest van de wereld kunt u zich aanmelden voor de laatste nieuwswaarschuwingen die u rechtstreeks worden bezorgd zodra ze zich voordoen.

Ontvang het laatste nationale nieuws

Door uw e-mailadres op te geven, heeft u de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Global News gelezen en gaat u ermee akkoord.

Het Canadese damesvoetbalteam werd uitgeschakeld na verlies tegen Duitsland met strafschoppen tijdens de kwartfinales. De campagne van het team was niet bepaald ideaal nadat het verwikkeld was geraakt in een drone-spionageschandaal waarbij meerdere personeelsleden werden geschorst.

Het beachvolleybalduo Dan Dearing en Sam Schachter moest zich vanwege een blessure terugtrekken uit hun laatste poulewedstrijd. De terugtrekking maakte een einde aan hun pad naar de Olympische Spelen.

Het 3×3 damesbasketbalteam haalde de halve finales met nog een kans op een gouden medaille.

Andre De Grasse, winnaar van de Olympische bronzen medaille op de 100 meter van 2020, werd vijfde in zijn halve finale en zal voor het eerst in zijn carrière de Olympische finale missen.

Canadese evenwichtige aanval:

Canadese atleten wonnen medailles in negen verschillende disciplines. Christa Deguchi won de gouden medaille bij het damesjudo tot 57 kg. Stephanie Methot zet de Canadese uitmuntendheid op het gebied van trampoline voort met een verrassende bronzen medaille. De damesrugby 7s wonnen voor het eerst sinds hun bronzen medaille in 2016 een zilveren medaille. Het acht damesroeiteam verliet de regatta met een zilveren medaille.

Kelowna-atleten

Taylor Ruck: Aquatica

Taylor Ruck, geboren in Kelowna, nam deel aan meerdere evenementen voor de Maple Leafs. Bij de dames 50 vrij behaalde ze de 13e plaats met een tijd van 24,72. Taylor zwom ook op de 4×100 meter vrije slag estafette voor dames en werd vierde met een tijd van 3: 32,99

Fynn McCarthy: Zaalvolleybal

Fynn McCarthy, geboren in Lake Country, speelde in alle drie de voorwedstrijden voor het Canadese indoorvolleybalteam. De middelste blocker verzamelde 11 kills en vier blocks tegen Servië, Frankrijk en Slovenië. De Canadezen verloren alle drie de wedstrijden en misten de kwartfinales.

Sprinter Jerome Blake (4x100m estafette) en afstandsloper Malindi Elmore (marathon) zullen later deze week strijden.

Klik om video af te spelen: 'Parijs 2024: Canadese ondernemer biedt geld aan Olympische medaillewinnaars'

Parijs 2024: Canadese ondernemer biedt geld aan voor Olympische medaillewinnaars

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.