Martín’s late fout bezorgt Bastianini de overwinning in de Britse Grand Prix van de MotoGP | MotoGP

Ducati’s Enea Bastianini won zondag de Britse Grand Prix op Silverstone en voltooide daarmee de doubleheader van het weekend, waarmee hij de geblokte vlag pakte voor de nieuwe wereldkampioen Jorge Martín en tweevoudig MotoGP-kampioen Francesco Bagnaio.

Nadat hij zich als tweede op de grid had gekwalificeerd, nam Bagnaia in de eerste ronde de leiding over polesitter Aleix Espargaro, maar vocht om de derde plaats in de tweede etappe van de race nadat Martin van Prime Pramac hem met nog acht ronden te gaan inhaalde.

Martín, die tijdens het weekend een veelbelovend tempo liet zien, leek vervolgens te winnen, maar maakte een kostbare fout in de slotmomenten en Bastianini profiteerde na de kwalificatie als derde.

De overwinning voor Bastianini, die zaterdag ook de sprintrace won, betekent dat hij de 10e verschillende winnaar op Silverstone wordt in 10 MotoGP-races in het stadion.

Marc Márquez, de zesvoudig MotoGP-kampioen, startte als zevende, maar reed op zijn Gresini Racing-motor met als doel als vierde te eindigen. Martin heeft nu 241 punten en leidt het kampioenschap met drie punten, terwijl regerend kampioen Bagnaia (238 punten) – die de laatste ronde in Duitsland won – naar de tweede plaats zakte en Bastianini (192 punten) op de derde plaats bleef. Marquez staat vierde in het klassement met 179.