Australische schutter Penny Smith blijft stabiel in het winnen van Olympisch brons | Olympische Spelen in Parijs 2024

Penny Smith won de eerste schietmedaille van Australië op de Olympische Spelen in Parijs en won brons in de val.

De 29-jarige linkshandige was stabiel in de finale in Chateauroux in het zuiden van Frankrijk. Maar door twee missers in haar laatste eliminatieronde bleef Smith in de problemen, en Adriana Ruano Oliva uit Guatemala won de eerste Olympische gouden medaille van haar land, vóór de Italiaanse Maria Stanco.

Het is ook de elfde Olympische medaille ter wereld, nadat Smith zesde werd in het trap- en mixed trap-team op de Spelen van Tokio. Eerder op woensdag won Smith de three-way shootout om door te gaan naar de finale.

Matt Hauser noteerde de beste Olympische finish voor een Australiër triatlon sinds 2004 nadat hij als zevende eindigde in het driebenige evenement dat door het centrum van Parijs liep.

De 26-jarige verliet het zwemgedeelte van de Seine als derde en behoorde tot de leiders in het wielrennen. Hoewel hij in de tweede overgang aan de leiding viel, herstelde hij zich in de race en eindigde 44 seconden achter winnaar Alex Yee van Team GB.

“Ik wilde heel graag een medaille en ik wist dat ik daartoe in staat was op mijn dag, maar vandaag was niet mijn dag”, zei Hauser.

Matthew Hauser in de triatlonrace voor mannen. Foto: Joel Carrett/AAP

Na een vertraging van twee dagen vanwege zorgen over vervuiling in de Seine, was het probleem de sterke stroming in de rivier, en niet de kwaliteit van het water.

Hij was woensdag de best geplaatste van de vier Australische triatleten die in actie kwamen bij de mannen- en vrouwenevenementen.

De groep heeft antibiotica geslikt om het risico van het zwemmen in de Seine het hoofd te bieden en bereidt zich nu voor op de wisselslag-estafette van maandag.

Alice Arnott scoorde voor de tweede keer op evenveel Olympische Spelen als bij de dames hockey het team sloot de Verenigde Staten buiten en boekte een plek in de vroege kwartfinales.

De 3-0 overwinning van de Hockeyroos volgde op een dominante 4-0 nederlaag tegen Groot-Brittannië en een matig 2-1 resultaat tegen Zuid-Afrika om hun campagne in Parijs te openen. Hun 3-0-start was genoeg om een ​​plek bij de laatste acht te bemachtigen met nog twee poulewedstrijden te gaan.

sla de nieuwsbriefpromotie over

De Australische Alice Arnott, tweede van rechts, viert feest. Foto: Aijaz Rahi/AP

Een late cameo van back-up keeper Genevieve Longman bracht de Australische vrouwen tot leven waterpolo het team versloeg Nederland na strafschoppen. De Australiërs zegevierden met 15-14 om hun hoop levend te houden om hun Olympische groep in Parijs te verslaan.

Jess Morrison en Annabelle McIntyre gaven roeien het team kreeg een broodnodige impuls door de halve finale van het damesdubbel te winnen. De Australiërs lanceerden vrijdag een verbluffende medaillerace tegen Nederland, waarbij hun wereldkampioenenploeg, bestaande uit Ymkje Cleving en Veronique Meester, het tempo bepaalde.

Het Australische team had vier A-finale-missers – het herenpaar, de damesquad, de damesquadsculls en de damesdubbel – waarbij Amanda Bateman en Harriet Hudson werden uitgesloten van een medaille op de Spelen.

Ze eindigden als vierde in hun halve finale, 0,22 seconden voorsprong op een plaats in de medaillerace. De achten met stuurman voor heren en dames moeten strijden in de herkansing om het blauwe medaillelint te winnen.