De Spaanse middenvelder Rodri zegt dat het winnen van het EK “de beste dag uit mijn carrière” is

BERLIJN — Hij speelde slechts de helft van de wedstrijd, maar de Spaanse middenvelder Rodri noemde het de beste dag uit zijn carrière.

Spanje leek een zware klap te hebben gekregen toen Rodri er zondag in de EK-finale in de rust van het 0-0-gelijkspel tegen Engeland met een onbekende blessure vandoor ging.

Rodri zei dat hij iets vreemds in zijn been voelde nadat hij teamgenoot Robin Le Norman tegenkwam en wist dat hij niet verder kon na een sprintpoging.

Maar de angst voor een afname van de intensiteit in de tweede helft werd weggenomen toen Nico Williams kort na de pauze scoorde en vervolgens invaller Mikel Oyarzabal laat scoorde voor Spanje om met 2-1 te winnen en hun vierde Europese titel te claimen.

“Mijn God, wat een dag, dit moet de beste dag uit mijn carrière zijn”, zei Rodri nadat hij de prijs voor speler van het toernooi in ontvangst had genomen.

Rodríguez werd tijdens de rust vervangen door Real Sociedad-middenvelder Martin Zubimendi, die wordt beschouwd als een van de beste middenvelders in de Spaanse competitie maar nog niet op internationaal niveau is getest. Hij was meer dan opgewassen tegen de uitdaging, won alle wedstrijden en had een beter slagingspercentage dan Rodri.

“Je moet gewoon de familie zien die we hebben opgebouwd… We zijn nu het team dat de meeste Europese kampioenschappen heeft gewonnen”, zei Rodri, die een speciaal eerbetoon bracht aan de jonge spelers van Spanje – Williams is pas 22 en Lamine Jamal is 17 geworden. Zaterdag. Ze wonnen de prijzen voor de man van de wedstrijd en de jonge speler van het toernooi.

“Velen van ons hier hebben de Europese kampioenschappen onder 19 en onder 21 gewonnen, en dat is iets dat wordt gekoesterd en gekoesterd en waar hard voor wordt gewerkt”, zei Rodri. “Vandaag zijn we de kampioenen van Europa en we zullen hier niet stoppen.”