Winnipeg Blue Bombers verslaan Stampeders voor tweede overwinning op rij – Winnipeg

Het was een spel vol leadwisselingen, grote plays en een enorm momentum.

De Winnipeg Blue Bombers versloegen de Calgary Stampeders met 41-37 in een behoorlijk wilde aangelegenheid vrijdag in het Princess Auto Stadium voor hun tweede overwinning op rij, en verbeterden naar 2-4 van het seizoen.

Quarterback Zach Collaros keerde terug naar de basisopstelling nadat hij vorige week uitviel met een borstblessure en gooide eindelijk zijn eerste touchdownpass van het seizoen in de eerste helft. Hij had er nog een met nog iets meer dan drie minuten te gaan voor het startsein, waardoor de Bombers voorgoed op voorsprong kwamen.

Tussen de voorsprongwisselingen en de vijf balverlies was het CFL-voetbal op zijn best.

“Absoluut raar”, zei hoofdcoach Mike O’Shea. “Het leek alsof het een raar spel was of iets raars dat elke 10 of 12 keer werd gespeeld.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

“Er gebeuren daar gewoon rare dingen.”

De twee teams hebben samen 78 punten en 902 netto yards behaald, beide seizoenshoogtes in één wedstrijd dit jaar in de CFL.

Collaros had veruit zijn beste wedstrijd van het seizoen en eindigde met 344 yards passeren met twee touchdowns en twee onderscheppingen voor zijn eerste overwinning van het jaar.

“Het voelt altijd goed om thuis te winnen”, zei hij. “Ik kan beter spelen. We kunnen allemaal beter spelen, ik vooral. Maar het is goed om thuis te winnen.”

Terwijl Dalton Schoen en Kenny Lawler nog steeds buitenspel stonden, stapte Ontario wide receiver Wilson op met 13 vangsten voor 201 yards met één touchdown.

“Ik heb er nooit meer dan 200 gehad”, zei Wilson. “Het is een keerpunt.

“Ik wist dat ik een paar schoten zou krijgen, dus ik verwachtte er meer dan honderd te krijgen.”

De e-mail die u nodig heeft voor het belangrijkste dagelijkse nieuws uit Canada en de rest van de wereld.

“Hij kan spelen”, zei Collaros. “Het kan wiebelen. Hij kan op de bal spelen.

“Hoe meer herhalingen deze jongens krijgen, hoe beter en beter ze worden en dat laat hij zien.”

Klik om video af te spelen: 'RAW: Interview met Blue Bombshell Zach Collaros – 12 juli'

RAW: Blue Bombers Zach Collaros Interview – 12 juli

De Bombers eindigden met een netto aanval van 444 yards, terwijl Brady Oliveira zich naar 109 yards haastte.

De Bombers dwongen drie omzetpunten af, maar de verdediging kreeg ook een aantal grote acties tegen.

“Die eerste rit die ze gewoon maakten, dacht ik, twee hele grote toneelstukken, twee explosieve toneelstukken,” zei O’Shea. ‘En marcheerde naar beneden. Ik dacht niet dat we onze benen nog bij ons hadden. Ik denk niet dat we zijn weggelopen, toch? We keken en wachtten tot iemand anders een toneelstuk zou maken.

Het was hun laatste ontmoeting van het seizoen, en na een verlies van drie punten in de verlengingen in hun eerste duel, pakten de Bombers de seizoensreeks in het geval van een tiebreak die het seizoen eindigde dankzij een overwinning van vier punten.

In dertien van de laatste vijftien ontmoetingen werd in de laatste drie minuten besloten.

De Stamps vallen terug naar 2-3 en zijn dit seizoen nog steeds puntloos onderweg.

De aanval van de Stampeders kende een snelle start. Jalen Philpot had een ontvangst van 53 meter bij de eerste actie van scrimmage. De Bombers maakten een paar stops bij de doellijn, maar Tommy Stevens scoorde op een derde achterstand die van de lijn van één meter gleed en een vroege voorsprong van zeven punten opleverde.

Het waren een behoorlijk wilde eerste vijf minuten van de wedstrijd. Collaros werd tijdens hun eerste rit onderschept door Tre Roberson. Maar slechts twee spelen later heroverde de verdediging van Bombers de bal toen Tyrell Ford Stamps QB Jake Maier uitschakelde. De Bombers maakten er een velddoelpunt van van Sergio Castillo en scoorden opnieuw een driepunter na een onhandige poging van Stamps om de stand na het kwart op 7-6 te brengen.

Met een achterstand van 13-9 laat in de helft maakte Collaros eindelijk een einde aan zijn touchdown-droogte. Wilson maakte een fantastische vangbal in de eindzone met een man over hem heen, en ging 30 meter af voor zijn eerste carrière-ontvangst.

En slechts twee plays later beantwoordde Deatrick Nichols een onderschepping voor een touchdown en plotseling hadden de Bombers alle momentum 23-13.

Maar de slinger zwaaide snel terug in het voordeel van de Stamps toen Erik Brooks minder dan een minuut later de eindzone vond op een ontvangst van 32 meter.

Het was 23-23 na een spannende eerste helft van 46 punten.

Castillo’s velddoelpuntreeks eindigde op 15 in het derde kwartaal toen hij een 55-jarige miste.

Nadat Roberson Collaros opnieuw had onderschept, bezorgde het geblokkeerde schot van Tanner Cadwallader de Bombers de bal terug in geweldige positie. Chris Streveler schopte uiteindelijk een driemeter voor een touchdown.

Maar Stevens ‘tweede touchdown-run van de avond om het vierde kwartaal te beginnen, bracht de wedstrijd gelijk op 30.

De Stamps kwamen op voorsprong met nog iets meer dan zeven minuten te gaan nadat Marken Michel een touchdown-vangst noteerde.

Maar met nog maar drie minuten te gaan, ving Nic Demski op en rende naar de winnende touchdown. En ze hebben met succes twee punten omgezet in een overwinning van vier punten.

Bombers-rookie Owen Hubert maakte zijn eerste carrièrestart. Hij is de vierde speler die dit seizoen in de verdediging begint tegen Willie Jefferson. De Oostenrijker Lucky Ogbevoen maakte zijn CFL-debuut als Hubert’s back-up.

De Bombers zullen volgende week hun rivaliteit op de prairie hernieuwen met een wedstrijd tegen de Saskatchewan Roughriders volgende week vrijdag in Regina.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.