Nederland 0-0 Frankrijk: Laatste Euro 2024 – Live Reactie | Euro 2024

Sleutel evenementen

Rapportage door Nick Ames is hier. Erin duiken:

Deel

De Bij (Ty Lineker) zeggen nu dat Nederland en Frankrijk “zo goed als klaar” zijn, wat ervan uitgaat dat Oostenrijk de Nederlanders niet kan verslaan in hun laatste groepswedstrijd.

En zou Polen met een vrije trap Frankrijk in de problemen kunnen brengen? Wie weet.

Deel

Bijgewerkt binnen

Groep D:

Deel

Op het veld werd het doelpunt afgekeurd. De VAR controleerde of ze die beslissing konden terugdraaien en besloot dat het geen duidelijke fout was”, zegt Robert Speed. “Ik had liever gezien dat de scheidsrechter ernaar keek op de monitor, maar dat gebeurde niet.” Alles bij elkaar had het moeten blijven staan. Maar de beslissing op het veld had gewicht.”

Deel

De BBC analyseert de buitenspelbeslissing tegen Dumfries. Shearer gelooft dat dit het doel is. Rooney denkt dat het een doelpunt is. Shearer zegt dat de lichaamspositie van Maignan betekent dat hij geen kans heeft om voor de klap van Simmons te duiken. Daarom mengt Dumfries het niet.

“Je moet hier de scheidsrechter, de VAR, ondervragen”, zegt Fabregas. ‘VAR had hem moeten bellen’ [the referee] om de juiste beslissing te nemen.”

Het is duidelijk dat de doelman geen hinder ondervindt, vult Lineker aan.

“Als je echt denkt dat je de bal kunt pakken, spring dan”, zegt Fabregas.

“Als je naar de monitor gaat, kan de scheidsrechter het tenminste zien en zijn beslissing nemen”, zegt Rooney.

Deel

Full time! Nederland 0-0 Frankrijk

De kop is dat Polen is uitgeschakeld, het eerste team dat zijn koffers heeft gepakt en Euro 2024 heeft verlaten.

Xavi Simmons dacht dat hij het voor de Nederlanders had gewonnen… en dat vonden velen van ons ook. Maar het mocht niet zo zijn. Al met al een slecht spektakel, maar dat is het leven.

Deel

90 min + 5: Hernandez bevond zich op het veld. De bal wordt eruit getrapt voor een doelpunt-uit voor Nederland. En dat zou het moeten zijn.

Deel

90 min +3: Afgekeurd Nederlands doelpunt wordt sowieso een groot #TalkingPoint.

Nederland plant nu wat lijkt op een late aanval. Gakpo kijkt geïrriteerd. Ze krijgen een inworp. Maar zoals bijna altijd gebeurt er vanavond eigenlijk niets.

Deel

90 min +2: “Beide partijen nemen hun toevlucht tot ‘de grote kerel gooien’ om de impasse te doorbreken”, zegt Kev. “Petrus Crouch versus Pierre Crouch.”

Deel

90 minuten: We krijgen nog vijf minuten extra. Frankrijk won een corner na een knappe redding van Weghorst. Verbruggen ruimt de bal weg.

Polen, ik wil u eraan herinneren, gaat uit als dit 0-0 blijft.

Deel

90 minuten: “Het is geen overtreding om je in buitenspelpositie te bevinden, maar om ‘actief’ te zijn”, zei Dan Bayford per e-mail.

“En aangezien de keeper niet eens bewoog, zie ik niet in hoe Dumfries zich met het spel bemoeide.”

Deel

89 minuten: Gevaar voor Nederlanders! Rabiot staat duidelijk op Frans-links. Hij duwt de pas over het strafschopgebied op zoek naar Coman, maar het is een slechte levering en het wordt aan de andere kant in veiligheid gebracht.

Mbappé zal niet komen, en laten we eerlijk zijn, hij moet volkomen gelijk hebben, aangezien hij eerder deze week zijn neus brak.

Deel

86 minuten: Giroud komt aan het einde van een opgenomen bal het strafschopgebied binnen op zijn Sheringhameske manier van hem. Hij knikt slim terug richting de strafschopstip, op zoek naar Griezmann, maar De Vrij pareert de bal weg. Goede verdediging.

Deel

85 minuten: In de laatste vijf minuten. De bal wordt in het midpark gespeeld, zoals Bob Boonah zou zeggen.

Deel

84 minuten: Hoe dan ook: vooruit en omhoog. Mijn voorspelling hiervoor is 4-3 voor Nederland. Jij ook?

Deel

83 minuten: Als het buitenspel voor Dumfries zo duidelijk was (ik krijg een paar e-mails), waarom is er dan een VAR-controle van vijf minuten nodig?

Deel

82 minuten: Deschamps gaat op zijn plaats naar voren zitten en wil dat zijn spelers een doorbraak vinden. We naderen het eerste 0-0-gelijkspel van het toernooi. Kunnen de Nederlanders een manier vinden? Kan Frankrijk er één scoren?

Deel

80 minuten: Kante floreert op het middenveld. Hij lijkt een fout te hebben gemaakt, maar krijgt niets.

Deel

78 minuten: Dat is een grote Wout! Weghorst, terugbetaling voor Nederland.

Grote Ron [Koeman] zal nu proberen het op Weghorst te brengen.

Deel

77 minuten: Vrije trap voor Nederland in het voorste gebied. Depay om te nemen. Hij tikt de bal naar de tweede paal, waar Hernandez een corner vrijmaakt.

Deel

75 minuten: Coman en Giroud spelen voor Frankrijk. Thuram en Dembele zijn verdwenen.

Geertruida, Veerman en Wijnaldum voor Nederland. Frimpong, Schouten en Simmons eruit.

Deel

75 minuten: Een Nederlandse goal zou echt de kat tussen de duiven zetten. We zouden gegarandeerd een fascinerende en opwindende afsluiting hebben gekregen van een teleurstellende wedstrijd. Maar [Premier League] de scheidsrechters vonden een reden om het doelpunt af te keuren. Het is teleurstellend en misschien zelfs een beetje gênant.

Deel

GEEN DOELPUNT! Nederland 0-0 Frankrijk

Het is een afgekeurd doelpunt voor Nederland. De poging van Simmons wordt afgebogen. Is het verrassend dat Premier League-functionarissen verantwoordelijk waren voor de belachelijk lange VAR-beoordeling? En uiteindelijk een doelpunt teniet doen dat er waarschijnlijk had moeten zijn? Het lijkt erg hard om Dumfries buitenspel te zetten als hij niet in het gezichtsveld van Maignan staat. Maar ik zou het graag nog een keer willen bekijken als mijn toetsenbord niet rookt.

Xavi Simmons (links) legt de bal in het net, maar Denzel Dumfries (rechts) staat buitenspel en hindert het spel. Foto: Antonio Calanni/AP
De Nederlanders Denzel Dumfries en Memphis Depay reageren samen met scheidsrechter Anthony Taylor nadat het doelpunt van Xavi Simmons werd afgekeurd na een VAR-beoordeling. Foto: Karina Hessland/Reuters
Deel

VAR-check – een doelpunt voor Nederland!?

Gakpo voedt Depay. Depay draait snel en schiet, maar wordt verslagen door Maignan. Simmons maakt de rebound vrij en het feest begint… VAR-controles. Stond Dumfries buitenspel? Hij stond dicht bij Megnan, aan de rechterkant van het doel (vanuit Nederlands perspectief) … maar niet in zijn ooglijn. Ik denk dat dit toegestaan ​​is.

Deel

67 minuten: Upamecano herstart Frankrijk. Bij de Nederlandse defensie is het alle hens aan dek. Dembele slaat met zijn linkervoet vanuit het gebied. Deschamps grijpt zijn hoofd in zijn handen en huilt gefrustreerd op de bank. Is het gewoon een van die nachten?

Deel

65 minuten: WAT?! Frankrijk is terug in het spel. Een verbluffend scherp schot van Thuram aan de rand van het gebied brengt Dembele in het spel. Dan is het Kante en wordt Griezmann binnengebracht door een fraaie pass van de voormalig Chelsea-speler. Hij heeft de bal en een kans om van dichtbij op de verre paal te schieten… maar mist hem opnieuw! In feite is het Verbruggen’s verdediging. Maar het zou echt 1-0 moeten zijn voor Frankrijk.

Deel

64 minuten: “In meer dan één recensie werd opgemerkt dat deze twee teams twee van de beste verdedigingen van het toernooi hadden”, zegt Kari Tulinius. “En dit was zo’n wedstrijd.”

Deel

63 minuten: Kans Frankrijk! Kounde, die erg goed was, geeft een fraaie voorzet vanaf rechts. Het is weer die man, Tchouameni, die vanuit een centrale positie op het doel afspringt… maar hij flitst nipt over de lat! Het leek er meer op.

Deel

60 minuten: Thuram scoort vanaf de rand. Het gaat breed. Simmons en Tchouameni gaan dan zij aan zij op het middenveld, maar er vliegen ook enkele clips rond. Simmons valt voor de menigte. Hij ziet er pijn uit. Wat is een ref? Vrije trap voor Frankrijk, denk ik? Afdeling

Deel

59 minuten: Kante snelt naar links door Frankrijk. Hij buigt af en gaat naar Tchouameni. De Real Madrid-man schiet een speculatief schot van afstand dat – ja, je raadt het al – in het strafschopgebied gaat voor een inworp. Daarom is de persoon die MBM schrijft verplicht om te schrijven: dat moment vat de match tot nu toe samen.

Deel

57 minuten: Wat is er nu aan de hand? Op het veld is de waarheid niet groot. De fans maken graag veel lawaai, maar het entertainment tijdens de show is niet bepaald wat je uit je stoel haalt. Of vanaf je bank. Er is nog tijd…

Deel

55 minuten: Depay schiet de vrije trap tegen de muur.

Deel

53 minuten: Simmons lijkt wat tempo toe te voegen en slim te spelen en naar links te gaan. Het blijkt een weggeefactie te zijn, maar het koopt ruimte voor Ake om naar de linkerhoek te gaan. In het midden is er echter geen optie voor Oranje… ze houden de bal goed genoeg vast en Simmons, levendig aan het begin van de tweede helft, krijgt een vrije trap in gevaarlijk gebied, centraal en net buiten de zestien.

Deel

52 minuten: Kante uit Frankrijk bekijkt het doel van een afstandje. Hij loste een slecht schot dat altijd over de lat ging. Deschamps lijkt op de bank op zijn nagels te bijten.

Deel

52 minuten: Aanval van Frankrijk. Nederland verdedigt. Nu komen de Nederlanders weer met Frimpong die een goede pass in het strafschopgebied steekt op zoek naar Depay aan de rechterkant. Frankrijk is ermee bezig.

Deel

50 minuten: Frimpong vangt Hernandez op terwijl de Franse verdediger de bal terug wil leggen naar zijn doelman. Vrije trap. Deze wedstrijd weigert koppig echt vermakelijk te worden.

Deel

48 minuten: Saliba voedt Kante op het centrale middenveld. De Fransman heeft verrassend veel ruimte om te draaien en tijd om te passeren. Hij zoekt Rabiot schuin op, maar de bal stuitert Nederland binnen.

Deel

47 minuten: Dembele heeft Ake op de proost op Frans rechts. Wentelteefje? Hij trapt de bal gewoon langs hem heen en rent weg. Simpel spul, al rent hij er overheen en rolt de bal eruit voor een doeltrap.

Deel

Het begin van de tweede helft!

Zullen we Kylian ooit nog zien?

Er zijn geen wijzigingen bij beide managers tijdens de rust.

Deel

Briljant oranje. Maar kan hun team voor hen scoren?

Fans van Nederland zingen voor aanvang van de wedstrijd mee met hun volkslied. Foto: Mathias Schrader/AP