Tyrese Haliburton blessure-update: Pacers redden Game 3 tegen Celtics nadat ze een hamstringblessure hadden opgelopen

Indiana Pacers-bewaker Tyrese Haliburton liep een hamstringblessure op tijdens de 126-110 nederlaag van donderdagavond tegen de Boston Celtics in Game 2 van de Eastern Conference Finals en is zaterdag uitgesloten van Game 3.

Halliburton verliet Game 2 met nog iets minder dan drie minuten te gaan in het derde kwart en strompelde naar de kleedkamer. Kort daarna zetten de Pacers hun point guard voor de rest van de wedstrijd buitenspel met pijn in de linkerhamstring. Hij eindigde met 10 punten, acht assists en vier rebounds in 28 minuten.

Pacers-coach Rick Carlisle zei na Game 2 dat de hamstring van Haliburton tijdens de rust overbelast was, maar besloot deze tijdens het derde kwartaal te testen.

“Hij probeerde het en deed alles wat hij kon”, zei Carlisle. “Het ging niet goed. Dus besloten de coaches dat hij naar achteren moest gaan en aan hem moest werken.”

De blessure leek op te treden terwijl Haliburton Celtics-aanvaller Jayson Tatum verdedigde. Haliburton liep opzij, deed een ongemakkelijke stap en trok een grimas terwijl hij opzij strompelde.

De blessure is een extra zorg voor de Pacers, aangezien Haliburton tijdens het reguliere seizoen tien wedstrijden miste met een verrekte linkerhamstring, dezelfde die hij donderdag blesseerde. Na een ongelooflijke start van het seizoen daalden de cijfers van Halliburton aanzienlijk na zijn terugkeer na een blessure eind januari. Sommigen speculeerden dat hij mogelijk eerder dan normaal was teruggekeerd in een poging om te voldoen aan de nieuw opgelegde drempel van 65 wedstrijden voor beloningen.

32,4%

Zelfs met zijn statistische achteruitgang leidde Haliburton nog steeds de competitie in assists per wedstrijd (10,9) en werd woensdag gekozen in het All-NBA Third Team, waardoor hij krijg nog eens $ 41 miljoen over de contractverlenging die hij vorig seizoen tekende.

Haliburton, de motor van Indiana’s aanval met een hoog octaangehalte, reed door het ‘postseason’, met een gemiddelde van 18,7 punten, 8,2 assists en 4,8 rebounds op 49/38/85. Zijn score was enigszins van cruciaal belang voor de Pacers, aangezien hij gemiddeld 21 punten behaalde bij overwinningen, vergeleken met 16 punten bij verliezen.

Nu Haliburton naar verwachting Game 3 zal missen, zullen de taken van de point guard waarschijnlijk worden verdeeld tussen startende bewaker Andrew Nembhard en back-up TJ McConnell. Vóór de nederlaag van donderdag had Nembhard een plus-23 voor de play-offs en McConnell een min-5, terwijl Haliburton een plus-59 was. Onnodig te zeggen dat de Pacers hun leider op de vloer nodig hebben als ze enige kans willen hebben om vier van hun volgende vijf wedstrijden tegen de machtige Celtics te winnen.