Barcelona tegen Lyon: Finale Champions League Dames – Live | Dames Champions League

Sleutel evenementen

DOEL! Barcelona 1-0 Lyon (Bonmatí, 63)

Bonmatí scoort voor Barcelona’s voorsprong! Beste in de wereld!

Deel

60 minuten: Een kans voor Barcelona als Rolfö het strafschopgebied in rent. Ze steekt de bal voor in de gevarenzone en Paralluelo probeert de bal richting doel te koppen, maar Bach blokkeert voordat hij het gevaar kan wegnemen.

Deel

57 minuten: Lyon kreeg een vrije trap in de gevarenzone na een overtreding op Dumornay van Engen. De spits was vanavond briljant voor Lyon, je vergeet gemakkelijk dat hij pas twintig jaar oud is!

De bal wordt recht het strafschopgebied in gestuurd en Gilles gaat voor doel, maar Coll vangt met gemak op.

Deel

55 minuten: Barcelona is woedend! Walsh probeert Hansen door het middenveld te sturen, maar scheidsrechter Rebecca Welch staat per ongeluk in de weg! Uiteraard wordt het spel stopgezet. Misschien een grote korting voor Lyon!

Deel

Bijgewerkt binnen

52 minuten: Brons was die avond een andere opvallende speler voor Barcelona. Haar samenwerking met Hansen aan de rechterkant zorgde voor veel problemen voor Lyon.

Joe Pearson schreef om te vragen: “Dus Lucy Bronze heeft deze competitie met beide teams gewonnen: drie op rij met Lyon, en vorig jaar met Barcelona. Maakt dat haar hier een wildcard? Of is haar aanwezigheid bij Barcelona slechts een indicatie van de machtsverschuiving in het vrouwenvoetbal?”

Voetbalfans bedoel je?

Deel

49 minuten: Lyon krijgt een hoekschop. De bal wordt in het strafschopgebied gegooid, maar Coll ruimt hem weg. Van de Donk ontvangt de bal midden in het veld en stuurt nog een voorzet het strafschopgebied in. Renard is er en gaat met een halve volley op doel af, maar haar inzet vliegt over de lat.

Deel

46 minuten: Lyon komt rechtstreeks uit het doel en gaat op doel af. Dumornay komt het strafschopgebied binnen en probeert de bal in het zesmetergebied te kruisen, maar Coll is er om te redden.

Deel

Begin: Barcelona 0-0 Lyon

We komen terug naar San Mamés!

Deel

Terwijl we wachten tot de tweede helft begint, vergeet dat dan niet Schrijf u in om onze nieuwsbrief ‘Moving Goals’ te ontvangen voor wekelijkse damesvoetbalinhoud.

Deel

Caroline Graham Hansen was hier veruit de uitblinker. Ze is op een one-woman-missie om de trofee terug te brengen naar Barcelona, ​​wat Lyon op rechts voor veel problemen heeft gezorgd. Ze is vandaag absoluut niet te stoppen.

Selma Bacha van Olympique Lyonnais in actie met Caroline Graham Hansen van FC Barcelona Foto: Vincent West/Reuters
Deel

Rust: Barcelona 0-0 Lyon

In de pauze is alles gelijk!

Deel

45+1 min: Er werden twee minuten bijgeteld. Beide partijen zijn nog steeds wanhopig op zoek naar een doorbraak.

Deel

44 minuten: Hansen is weer aan de bal, snijdt in het strafschopgebied en gaat voor doel, maar haar inzet gaat naast.

Deel

43 minuten: Hansen is tot nu toe absoluut briljant geweest. De aanvaller was de katalysator voor elke aanval van Barcelona. Lyon heeft echt moeite met haar.

Deel

39 minuten: Een hoekschop van Lyon wordt het strafschopgebied van Barcelona ingestuurd. Renard is er om de bal richting doel te leiden, maar Coll redt kalm haar poging.

Deel

37 minuten: Barcelona vraagt ​​om een ​​strafschop nadat Paraluelo naar de grond gaat na een botsing met Gilles, maar de scheidsrechter kent Lyon een vrije trap toe. Fans van Barcelona hebben de beslissing niet goed genomen.

Deel

36 minuten: Opnieuw een kans voor Lyon als Carpenter de bal probeert te kruisen. Coll pareert hem en stuurt de bal naar de andere kant van het strafschopgebied. Cascarino maakt een fantastisch balcontact voordat hij naar Dumornay gaat, maar Paredes steekt zijn been erin om de bal te onderscheppen.

Barcelona gaat regelrecht naar de andere kant, waarbij Hansen de wedstrijd dicteert, maar wordt uiteindelijk teruggedrongen.

Deel

35 minuten: Van de Donk lijkt de aanval van Lyon te beginnen met een pass op Carpenter op rechts, maar de bal is uit het spel.

Deel

32 minuten: Nog een klein kwartier tot de rust in Bilbao. Dit is een ongelooflijk spannende wedstrijd, waarbij beide teams minstens één keer bijna break-even zijn. Zien we nog een doelpunt voor de rust?

Deel

28 minuten: Wat een kans voor Barcelona! Caldentey verovert de bal van Gilles en blijft volkomen onbetwist als hij hem in het strafschopgebied neemt. Ze lijkt hem over het doel te willen richten, Endler blokkeert hem en gaat weg, maar hij stuitert en gaat bijna het doel in! Lyon kan uiteindelijk opruimen… gewoon. Pure chaos!

Deel

25 minuten: Van de Donk stuurt een hoge voorzet naar Horan in de zestienmeter en Coll komt naar buiten om de bal op te halen, maar ze morst de bal! Gelukkig voor Barcelona kreeg de 23-jarige dat snel onder de knie.

Deel

24 minuten: Paredes en Dumornay gaan naar de grond na een botsing op het middenveld. Dit verandert in een echte strijd tussen twee spelers!

Deel

22 minuten: Niets scheidt deze twee kanten als we halverwege de eerste helft naderen. Barcelona duurde zo’n 10 minuten, maar nu beginnen ze wat meer te dreigen.

Deel

20 minuten: Hansen draagt ​​de bal naar de rand van het strafschopgebied voordat hij hem terugbrengt naar het brons. De vleugelverdediger gaat voor doel, maar sleept zijn inzet ver naast.

Deel

17 minuten: Barcelona won een vrije trap bij de derde aanval. Hansen stuurt een voorzet het strafschopgebied in, maar Lyon maakt het gevaar met gemak weg.

Deel

14 minuten: Lyon krijgt een hoekschop. De bal wordt via de voorpaal de ruimte in geslingerd en valt van de kop van het brons voordat hij over de lat vliegt! Het komt terug in de wedstrijd en Lyon probeert opnieuw aan te vallen. Er wordt nog een voorzet in het strafschopgebied gestuurd en Coll komt van haar lijn om deze op te halen, maar komt in botsing met twee teamgenoten. Gelukkig voor Barcelona constateert de scheidsrechter een overtreding.

Deel

11 minuten: Hansen ontvangt de bal vanaf rechts en stuurt een dreigende voorzet het strafschopgebied in. Paralluelo kan niet op tijd komen, maar Rolfö rent achter de achterpaal naar binnen. De linksback probeert een ongemakkelijke eerste trap uit, maar haar inzet gaat net naast het doel.

Deel

10 minuten: Caldentey probeert een kans te creëren door de bal in het strafschopgebied te gooien, maar Endler weet te verzamelen.

Deel

9 minuten: San Mamés rockt absoluut! Tot dusver was het een redelijk gelijkwaardige wedstrijd, waarbij beide partijen op zoek waren naar een doorbraak.

Deel

6 minuten: Barcelona kopt recht de andere kant op terwijl Hansen de bal in het strafschopgebied brengt. Ze geeft een pass naar Paralluel, die op doel afgaat, maar Endler redt makkelijk.

Deel

5 minuten: Grote kans voor Lyon! Dumornay stuurt de bal naar Diani op de rand van het strafschopgebied. De vleugelspeler snijdt naar binnen voordat hij over doel schiet, maar Bronze komt voor Cascarino en maakt een uitstekende tackle!

Deel

4 minuten: Paredes kan voorlopig doorspelen, tot grote opluchting van Giraldez en de Barcelona-fans.

Deel

2 minuten: Barcelona speelt de bal achterin, maar Paredes valt op de grond terwijl hij zijn enkel vasthoudt na een uitdaging van Dumornay. De verdediger lijkt pijn te hebben.

Deel

Start het spel

We gaan naar San Mamés!

Deel

Voordat we beginnen, vergeet niet dat dat kan e-mail op met al je gedachten, gevoelens en voorspellingen. Ik zal hier de hele tijd bij je zijn!

Deel

De sfeer is absoluut elektrisch in Bilbao. We horen voor de laatste keer dit seizoen het volkslied van de UEFA Women’s Champions League. Gaan!

Fans van Barcelona juichen hun team toe. Foto: Luis Tejido/EPA
Net als hun Franse tegenhangers. Foto: Jose Breton/AP
Deel

Er zijn maar weinig teams die Barcelona in hun meedogenloze bloei hebben gedwarsboomd, maar de Champions League is de speeltuin van Lyon. De Franse kampioenen hebben Barcelona verslagen in twee Champions League-finales, hebben nooit van hen verloren in de competitie en hopen vandaag een hattrick van eindoverwinningen tegen hen te kunnen voltooien.

Deel

Barcelona-manager Jonatan Giráldez over de wedstrijd van vandaag: “Voor mij zijn Barca en Lyon zonder enige twijfel de twee beste teams in Europa, vanwege de individuele kwaliteit van beide teams. Als je speler voor speler analyseert, valt er zeker weinig te kiezen.

“Het wordt een leuke finale, met twee kwalitatieve basisopstellingen en geweldige wisselspelers op de bank die veel kunnen helpen. Daarmee hebben zowel Sonia als ik natuurlijk de middelen om te proberen een vermakelijke finale te hebben, die hopelijk in het voordeel van Barça zal zijn.”

Jonatan Giraldez, hoofdcoach van FC Barcelona, ​​kijkt toe vóór de finale van de UEFA Women’s Champions League 2023/24 tussen FC Barcelona en Olympique Lyonnais Foto: David Ramos/Getty Images
Deel

Lyon-manager Sonia Bompastor over de wedstrijd van vandaag: “Zij [Barcelona] niet te veel doelpunten tegen krijgen. We weten dat het een grote uitdaging voor ons zal zijn en we weten dat ze veel ervaring hebben in deze competitie, maar ook in de Champions League-finale zelf.

“Het zal een zware wedstrijd worden en elk detail zal belangrijk zijn, dus het is aan ons om deze wedstrijd in ons voordeel te laten verlopen. Maar we verwachten een hele zware wedstrijd tegen een hele sterke club en een prachtig team.”

Olympique Lyonnais-hoofdcoach Sonia Bompastor kijkt toe op een persconferentie voorafgaand aan de finale van de UEFA Women’s Champions League 2023/24. Foto: Álex Caparrós/UEFA/Getty Images
Deel

Lyon zou Sonia Bompastor een sprookjesachtig afscheid kunnen geven Deze avond. Het gerucht gaat dat de coach deze zomer Frankrijk zal verlaten om Emma Hayes uit de VS te vervangen bij Chelsea. Haar verhuizing naar Londen zal naar verwachting na de finale van vandaag worden aangekondigd. Bompastor’s assistente Camille Abily zal zich ook bij haar voegen.

Deel

Barcelona-manager Jonatan Giráldez sprak vorige week exclusief met The Guardian over de finale van vandaag, zijn competitieve karakter en het afscheid nemen van het team waar hij de afgelopen vijf jaar deel van uitmaakte.

Deel

Barcelona maakte een einde aan de dromen van Emma Hayes over een sprookjesachtige finish bij Chelsea vorige maand, toen ze de Londense ploeg met 2-1 versloegen in de halve finales. Chelsea leidde met 1-0 in de terugwedstrijd, maar een controversiële wedstrijd op Stamford Bridge zorgde ervoor dat de wedstrijd volledig omdraaide. Ballon d’Or Féminin-winnaar Aitana Bonmatí maakte halverwege de eerste helft gelijk, maar Chelsea’s hoop om de leiding te heroveren werd de bodem ingeslagen toen Kadeisha Buchanan van het veld werd gestuurd na een controversiële tweede gele kaart. In een nieuwe klap voor de Blues kreeg Barcelona een penalty toegekend met iets meer dan 15 minuten te spelen en Fridolina Rolfö schoof de bal kalm langs Hannah Hampton om de overwinning te bezegelen.

Wat betreft Lyon, bracht Paris Saint-Germain naar de finale in een doelpuntengevecht over twee legs. Na een 2-0 achterstand in de heenwedstrijd maakte de ploeg van Sonia Bompastor een dramatische late comeback met drie doelpunten in zes minuten om de leiding te nemen. De tweede helft verliep iets comfortabeler, waarbij Delphine Cascarino en Kadidiatou Diani Lyon binnen de eerste twintig minuten een voorsprong van twee doelpunten bezorgden. Tabitha Chawinga kwam met een troost voor PSG, maar het was te weinig en te laat.

Deel

Teamnieuws

Barcelona startende XI: Cata Coll; Lucy Bronze, Irene Paredes, Ingrid Engen, Fridolina Rolfö; Aitana Bonmatí, Keira Walsh, Patri Guijarro; Mariona Caldentey, Caroline Graham Hansen, Salma Paralluelo. vervangingen: Sandra Paños, Gemma Font, Mapi León, Jana Fernández, Clàudia Pina, Marta Torrejón, Alexia Putellas, Bruna Vilamala, Ona Batlle, Esmee Brugts, Vicky Lopez, Martina Fernández.

Lyon startende XI: Christiane Endler; Ellie Carpenter, Vanessa Gilles, Wendie Renard, Selma Bacha; Damaris Egurrola, Lindsey Horan, Danielle van de Donk; Kadidiatou Diani, Melchie Dumornay, Delphine Cascarino. vervangingen: Féerine Belhadj, Laura Benkarth, Alice Marques, Griedge Mbock, Perle Morroni, Alice Sombath, Amel Majri, Dzsenifer Marozsán, Vicki Bècho, Ada Hegerberg.

Deel

Preambule

Hallo en welkom bij het verslag van de finale van de Women’s Champions League. Barcelona en Lyon ontmoeten elkaar vanavond opnieuw in wat weer een geweldig evenement zou moeten zijn. De huidige houder Barcelona zal wanhopig zijn om de titel onder de lichten in Bilbao te behouden, maar wordt in Lyon geconfronteerd met een oude vijand. De Franse ploeg heeft hun Spaanse tegenhangers in de finale twee keer in vijf jaar tijd verslagen, eerst met 4-1 gewonnen in 2019 en daarna met 3-1 in 2022.

Dit is de vierde opeenvolgende Champions League-finale van Barcelona. Zal het de tweede opeenvolgende overwinning zijn? Of wint Lyon een record als negende titel?

Het begint om 17:00 uur BST – ik ben de hele nacht bij je!