Inter Miami-baas ‘optimistisch’ over de terugkeer van Lionel Messi tegen DC

Inter Miami-coach Gerardo “Tata” Martino uitte zijn voorzichtige optimisme over de terugkeer van Lionel Messi in de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag tegen DC United, voordat hij benadrukte dat een definitieve beslissing pas na de training zal worden genomen.

“Gisteren heeft hij goed getraind, we hopen dat hij dat vandaag ook zal doen. Zijn deelname aan de wedstrijd van zaterdag zullen we na de training bepalen, maar we zijn optimistisch”, aldus de selector.

– Uitgezonden op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, NWSL meer (VS)

Messi reisde niet mee met Miami voor de doordeweekse wedstrijd tegen Orlando City in het Inter&co Stadion, nadat een botsing met CF Montréal-verdediger George Campbell hem vorige week pijn bezorgde. Hoewel het aanvankelijk als voorzorgsmaatregel werd gezien, onthulde Martino dat de beslissing om Messi aan de kant te zetten met een linkerknieblessure in plaats daarvan een met voorbedachten rade keuze was om de 36-jarige rust te geven vanwege fysieke uitputting.

“In het geval van woensdag was het alleen de klap op de knie die hem buiten de deur hield”, zei Martino. “Hij was niet van plan hem rust te geven. Hij voelde zich goed, maar toen kreeg hij een blessure en kon hij zijn been niet goed manoeuvreren, daar had hij last van. Gisteren had hij nog steeds last van de blessure. De aanraking in de zone hinderde hem.

“Over het algemeen houden we rekening met zijn leeftijd, zoals we dat bij elke speler doen. Uiteraard is leeftijd een probleem voor Messi, maar iedereen heeft te maken met fysieke slijtage of overbelasting.

“Als je drie wedstrijden in een week speelt en twee keer reist, moeten we dat bekijken en evalueren als we aan de formatie van de ploeg denken. Maar zijn afwezigheid tegen Orlando was puur te wijten aan een blessure.”

De ploeg verliet de wedstrijd van woensdag met een doelpuntloos gelijkspel, de eerste keer sinds 2 maart dat Miami er niet in slaagde de achterkant van het net te vinden. Luis Suarez leidde de aanval, samen met Matías Rojas en Roberto Taylor, voordat hij in de 60e minuut het veld verliet.

“We spraken met Suarez voorafgaand aan de beperkte minutenwedstrijd”, zei Martino. “Afhankelijk van hoe de wedstrijd verliep, was timemanagement mogelijk. Ik wilde hem niet uitputten met de komende week, dus besloten we om 60 minuten te gaan in plaats van de volle 90.

“Hij speelde echter goed voor de tijd dat hij speelde. Hij voelde zich op zijn gemak en rondde goed af. Hij speelde op maximale snelheid en schaamde zich niet. Hij ging diep en verdedigde. Suarez is in normale conditie om te spelen.”

Jordi Alba zal naar verwachting woensdag tegen DC United spelen nadat hij terugkeerde van een blessure toen hij ongeveer 26 minuten speelde tegen Orlando. De Spanjaard stond vijf weken aan de zijlijn met een rechterbeenblessure, opgelopen tijdens een 3-2 overwinning op Sporting Kansas City op 13 april.

Miami speelt zaterdag opnieuw als leider van de Eastern Conference-ranglijst met 28 punten uit 14 wedstrijden.