Europees voetbal: Real Madrid verslaat Granada terwijl Dortmund valt tegen Mainz | Europees clubvoetbal

Real Madrid behaalde een overtuigende 4-0 overwinning op degradatie Grenadawaardoor hun ongeslagen reeks in de competitie werd uitgebreid tot 28 wedstrijden – terwijl Borussia Dortmund, hun tegenstander in de Champions League-finale, in Mainz met 3-0 werd verslagen.

Carlo Ancelotti heeft een aantal veranderingen doorgevoerd sinds de overwinning in de halve finale van de Champions League op Bayern München, maar de La Liga-winnaars zetten hun meedogenloze vorm voort. Fran Garcia doorbrak de impasse met een pass in de 38e minuut en zorgde er vervolgens voor dat Arda Guler vlak voor rust de voorsprong van Real verdubbelde.

Brahim Díaz scoorde in de 49e minuut om de stand op 3:0 te brengen met een schot op de paal, en hij scoorde de tweede negen minuten later na een nauwkeurige pass van Luka Modrić.

“We wilden allemaal laten zien dat we het maximale aantal punten in de competitie willen behalen. Ik ben erg blij met de doelpunten”, zei Diaz tegen RMTV. “Ik scoorde twaalf doelpunten en zeven assists. Het is heel gemakkelijk om hier te spelen, met deze teamgenoten. Het belangrijkste zijn de titels. We hebben de Super Cup al, de competitie en we willen de Champions League.”

De laatste winnaar van Alexander Sørloth verdiende Villarreal 3-2 overwinning SevillaEn Echt Mallorca versterkten hun overlevingshoop met een 1-0 overwinning Las Palmas.

Het Dortmund van Edin Terzic werd verslagen door Mainz nadat hij halverwege de week PSG had verslagen. Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images

In de Bundesliga is Borussia Dortmund leden aan katers van hun Europese exploits als Mainz scoorde drie vroege doelpunten om hun hoop op het verslaan van de drop te vergroten. De opener van Leandro Barreiro en de snelle aanval van Lee Jae Sung hielpen de gastheren erbovenop te komen Unie Berlijndie degraderen naar de degradatie-play-offs.

eerder, Keulen ze gaven zichzelf de hoop automatische degradatie te voorkomen met een dramatische 3-2 overwinning op Union, die ze op de slotdag nog kunnen inhalen. De gastheren stonden in de 87e minuut met 2-1 achter en staarden in het vat, maar Steffen Tigges’ gelijkmaker en blessuretijdwinnaar van Damion Downs hielden de hoop levend.

RB Leipzig thuis met 1-1 gelijkgespeeld Werder Bremen nadat Benjamin Sesko het eigen doelpunt van Nicolas Seiwald teniet deed, waardoor hun ongeslagen reeks werd uitgebreid naar 10 wedstrijden. Eintracht Frankfurt gelijkspel 1-1 bij Mönchengladbachen dat was ook het resultaat Freiburg thuis gehouden Heidenheim.

Stefan Posch (links) botst met Victor Osimhen tijdens de 2-0-zege van Bologna tegen Napoli. Foto: DeFodi-afbeeldingen/Getty-afbeeldingen

In Serie A, Bologna schoof op naar de derde plaats met een 2-0 overwinning op de magere Napels, die hun winless streak uitbreidden naar vijf wedstrijden. Aanvaller Dan Ndoye opende in de negende minuut de score met een kopbal, en verdediger Stefan Posch verdubbelde drie minuten later na een corner de voorsprong.

Napoli had er eentje terug moeten trekken toen Remo Freuler een strafschop kreeg voor een overtreding op Victor Osimhen, maar Bologna-doelman Federico Ravaglia hield een laag schot van Matteo Politano tegen. De kampioenen van vorig seizoen lopen het gevaar het Europese voetbal mis te lopen; ze staan ​​momenteel achtste, maar Fiorentina heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Milaan En Cagliari waren de eerste van zeven Italiaanse clubs die zaterdagavond de meisjesnaam van hun moeder op hun shirts dragen om de aandacht te vestigen op de rechten op persoonlijke identiteit van alle individuen. Voorafgaand aan Moederdag op zondag zullen in Italië ook Genua, Lecce, Torino, Verona en Udinese deelnemen aan het weekendinitiatief.

sla de nieuwsbriefpromotie over

Op 27 april 2022 oordeelde het Italiaanse Constitutionele Hof dat de wet die de automatische toekenning van vaderlijke achternamen oplegt, discriminerend was. Vanaf 1 juni van dat jaar moeten beide ouders volgens de Italiaanse wet het recht hebben om de achternaam van hun kinderen te kiezen, als fundamenteel onderdeel van hun persoonlijke identiteit.

Ismaël Bennacer van Milan wijst naar de meisjesnaam van zijn moeder op zijn shirt nadat hij de score had geopend tegen Cagliari. Foto: Antonio Calanni/AP

AC Milan-aanvoerder Davide Calabria zei: “Mijn moeder was de belangrijkste persoon in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze offerde alles voor mij op, leerde mij de geest van opoffering en toewijding. Het zal voor mij een grote bron van trots zijn om haar achternaam dit weekend op het veld te dragen.”

Christian Pulisic scoorde tweemaal in de 5-1-zege van Milan op Cagliari, met ook Ismaël Bennacer, Tijjani Reijnders en Rafael Leão op doel.

Ludogorets met de overwinning wonnen ze hun 13e opeenvolgende Bulgaarse landstitel CSKA Sofia 3-1 thuis, waarmee de langste titelreeks in het Europese voetbal wordt verlengd. Ludogorets voert de ranglijst aan met 79 punten uit 32 wedstrijden en heeft zijn voorsprong op de als tweede geplaatste CSKA vergroot naar 13 punten met nog drie wedstrijden te gaan in het seizoen.

Ludogorets evenaarde de records van Rosenborg en Bata Borisov, die tussen 1992-2004 en 2006-2018 ook dertien keer hun respectievelijke competities wonnen. De Letse Skonto en de Lincoln Red Imps uit Gibraltar hebben 14 opeenvolgende nationale kampioenstitels behaald.