Crewe sloeg terug om Doncaster te verdoven in de shoot-out en bereikte de play-offfinale | Liga Twee

Crewe verbaasde de in vorm zijnde Doncaster toen ze de totale voorsprong van twee doelpunten van de gastheren ongedaan maakten voordat ze met 4-3 wonnen na strafschoppen en zo hun plaats in de play-offfinale van League Two op Wembley boekten.

Doelman Max Stryjek, die vorige maand pas bij Crewe kwam op basis van een noodlening van Wycombe, was de wedstrijdwinnaar toen hij strafschoppen van Zain Westbrooke en Hakeeb Adelakun redde en zo een 4-3 overwinning in de shootout veiligstelde.

Het vormde de afsluiting van een opmerkelijke campagne tegen een ploeg uit Doncaster die in de laatste fasen van het seizoen de play-offs inging na tien opeenvolgende overwinningen, en die grote favorieten waren in de tweede etappe na een 2-0 overwinning op Gresty Road op maandag. .

Crewe sloot het seizoen daarentegen af ​​met één overwinning uit negen wedstrijden, maar de Railwaymen kenden vrijdagavond een goede start in het Eco-Power Stadium toen Mickey Demetriou na zes minuten een hoekschop van Joel Tabiner op de achterpaal binnenkopte.

Tien minuten later brachten ze de score gelijk en de ongelukkige Doncaster-vleugelverdediger James Maxwell maakte er 2-0 van toen hij de lage voorzet van Chris Long in zijn eigen net kopte. Rovers kwam tot een rally en zag er sterker uit naarmate de wedstrijd vorderde. Richard Wood kopte nipt naast voordat de gastheren er op de een of andere manier in slaagden om na een doelpuntengevecht aan het eind van de 90 minuten om te zetten.

Een korte handleiding

Hoe meld ik mij aan voor meldingen over het laatste sportnieuws?

Show

• Download de Guardian app vanuit de iOS App Store op iPhone of de Google Play Store op Android door te zoeken naar ‘The Guardian’.
  • Als je de Guardian-app al hebt, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie gebruikt.
  • Tik in de Guardian-app op de menuknop in de rechterbenedenhoek en ga vervolgens naar Instellingen (het tandwielpictogram) en vervolgens naar Meldingen.
  • Schakel sportmeldingen in.

Bedankt voor uw feedback.

In de verlenging was de Poolse stopper Stryjek aanwezig om de krachtige aanval van Luke Molyneux buiten te houden door hem op de paal te duwen, maar een vuurgevecht leek steeds onvermijdelijker naarmate de wedstrijd richting de 120 minuten tikte.

Doncaster leek de overhand te hebben in de shoot-out toen Thimothee Lo-Tutala de tweede strafschop van Demetriou redde voor de uitploeg, maar Stryjek redde het schot van Westbrooke uit de daaropvolgende aftrap en nadat alle anderen waren gescoord, lobde de redding van Hakeeb Adelakun. de keeper, wat tot delirium leidde onder bezoekende spelers en fans.

sla de nieuwsbriefpromotie over

“Het is zo emotioneel. Niemand geloofde in ons”, zei Stryjek, die vorige week door Wycombe werd vrijgelaten. “Ik heb niet met Wycombe op Wembley gespeeld, maar ik hoop dat ik dat wel kan met Crewe! We verdienden het om in de finale te staan, het is een groot succes voor de club. Ik ben blij dat ik mijn steen in de muur heb kunnen slaan door die straffen te redden.”

Crewe speelt tegen MK Dons en Crawley in de finale op Wembley op 19 mei, waarbij laatstgenoemde met 3-0 won uit de heenwedstrijd. De terugwedstrijd is zaterdagavond in Milton Keynes.