BEKIJK: Jamal Murray brengt het vuur op het veld tijdens de eerste helft van de Nuggets’ Game 2 vs. Timberwolves

Getty-afbeeldingen

Tijdens een vreselijke start kon Jamal Murray zijn frustratie niet bedwingen, maar op de een of andere manier kwam hij er op het nippertje doorheen. Aan het einde van de eerste helft, toen de Timberwolves al met 17 punten voorsprong stonden en Murray op de bank zat, gooide de Nuggets-ster halverwege de wedstrijd warmte op het veld.

Murray sprak de hele helft met de scheidsrechters, en in dit geval leek hij het er zelfs vanaf de bank niet mee eens te zijn, toen Karl-Anthony Towns het balbezit heroverde na het blok van Michael Porter Jr. Towns zou seconden later scoren, en gelukkig raakte niemand gewond bij het uitglijden op het hittepakket. Het spel werd tijdelijk onderbroken om het heatpack van het veld te verwijderen, maar er werd geen discipline opgelegd door de scheidsrechtersploeg.

Murray, die de hoofdrol speelde in de overwinning van de titelverdediger op de Lakers in de eerste ronde met meerdere spelwinnende schoten, vindt het veel moeilijker om tegen de uitstekende, fysieke verdediging van Minnesota te strijden. In Game 1 werd Murray in de eerste helft puntloos gehouden, en zijn 17 punten in de tweede helft waren niet genoeg voor een uiteindelijke nederlaag van 106-99. In de eerste helft van Game 2 scoorde Murray slechts twee punten bij 1-uit-10-schieten.

De Nuggets stonden tijdens de rust met 61-35 achter, het grootste rusttekort thuis in de franchisegeschiedenis. Die 35 punten zijn het minste dat de Nuggets hebben gescoord in een seizoenshelft, het reguliere seizoen of de play-offs.