Moose Jaw Warriors vermijden eliminatie, forceren Game 7 met OT-overwinning op Saskatoon Blades

Moose Jaw Warriors-aanvaller Lynden Lakovic garandeerde zondag een nieuwe wedstrijd in de klassieke reeks aller tijden in de WHL Eastern Conference Finals met een scherpe hoekschop van iets minder dan drie minuten in de verlenging.

Lakovic liet een polsschot vliegen in een haast van 2:57 in de eerste verlenging in het Moose Jaw Events Centre, wat de Warriors een 4-3 overwinning op de Saskatoon Blades opleverde in Game 6 van hun derde ronde-serie om eliminatie en forcering te voorkomen. een Game 7 op dinsdagavond.

Ik schrijf een nieuw hoofdstuk in een opmerkelijke reeks waarin nu vijf van de zes wedstrijden in verlengingen worden beslist.

“Het laat je gewoon zien waar playoff-hockey om draait”, zei Lakovic. “Het is de vijfde wedstrijd die over een verlenging gaat, het laat zien dat er van alles kan gebeuren. In zo’n wedstrijd moet je het gewoon in het net gooien en hopen dat er iets gebeurt, en vanavond gebeurde dat ook.”

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Moose Jaw voltooide hun derde comeback-overwinning van de serie toen ze zich herstelden van een 3-2-achterstand in de derde periode nadat Saskatoon-verdediger Charlie Wright het laatste frame opende met een green-eye-doelpunt van Trevor Wong.

Klik om video af te spelen: 'All-Saskatchewan WHL-finale stimuleert de economie van de provincie'

WHL-finales in Saskatchewan stimuleren de economie van de provincie

Warriors-aanvaller Rilen Kovačević scoorde het gelijkmakende doelpunt met 9:04 over in de regelgeving buiten het veld, wat het toneel vormde voor Lakovic’s heldendaden over de verlengingen om de reeks naar een beslissende Game 7 in Saskatoon te sturen.

Het laatste nieuws uit Canada en de rest van de wereld wordt direct in uw e-mail bezorgd.

“Dat zijn de hockeygoden, ik denk dat dat is wat ze willen”, zei Blades-hoofdcoach Brennan Sonne.

Moose Jaw had zondag slechts 38 seconden nodig om de score te openen, waarbij Brayden Schuurman Kovacevic aanvoerde voor het eerste schot van de wedstrijd voor zijn team op een 1-0 voorsprong.

Saskatoon kon echter snel reageren met een watersnip van Egor Sidorov voor zijn vijftiende doelpunt van het ‘postseason’, slechts drie minuten later, hoewel Moose Jaw de eerste periode kon afsluiten met Schuurman’s tweede van de middag van de na twintig minuten op 2-1 te staan.

Moose Jaw leidde tot de late fase van de tweede periode, toen Blades-aanvaller Rowan Calvert scoorde na een powerplay in de thuisstad om er voor rust 2-2 van te maken.

Dat werd gevolgd door het ruilen van voorsprong tussen Saskatoon en Moose Jaw in de derde periode, wat volgens Lakovic een teken was van hoe dichtbij elke wedstrijd was voor de rivalen van Saskatchewan.

“Als we deze serie tien keer zouden spelen, wed ik dat er elke keer een andere winnaar zou zijn”, zei Lakovic. “We kijken alleen maar naar elkaar en we willen niet dat dit eindigt. We veranderen niet veel en we doen het voor elkaar.”

Warriors-doelman Jackson Unger pakte de overwinning met 30 reddingen op 33 schoten tegen in Game 6, terwijl Saskatoon-doelman Evan Gardner vier doelpunten toestond op 35 schoten in de Blades-vleugel.

De Game 6-matinee van zondag zorgt nu voor een ‘winner-take-all’ in het SaskTel Center, waarbij de Warriors de Blades met de kleinste marge van 21-20 verslaan in zes wedstrijden.

“Als je me had verteld dat het 2-2 zou worden, had ik je geloofd, en je kunt hetzelfde zeggen over 3-3”, zei Warriors-hoofdcoach Mark O’Leary. “Beide ploegen hebben in de reguliere competitie zo goed met elkaar gespeeld, we halen het beste in elkaar naar boven, ik denk dat het competitief is. Het is net als de Western Hockey League, het is gewoon goed hockey en waarom spelen we er niet zeven?”

Hoewel Moose Jaw uitschakeling wist te voorkomen, zullen de Blades dinsdag voor het eerst in het WHL-postseason van 2024 met de rug tegen de muur staan, waarbij de winnaar doorgaat naar de Portland Winterhawks of Prince George Cougars in de WHL-finale.

“Vanuit mijn perspectief ben ik alleen maar gefocust op wat we nu moeten doen, namelijk kijken wat we beter moeten doen en met een niveau van wanhoop naar buiten komen om aan Game 7 te beginnen”, zei Sonne.

Saskatoon krijgt in Game 7 een tweede kans om door te gaan naar de eerste kampioensfinale sinds 1994, terwijl de Warriors ernaar streven om voor het eerst sinds 2006 terug te keren naar de vierde ronde.

Op de vraag of de Blades en Warriors voorbestemd waren om een ​​Game 7 nodig te hebben na zes flinterdunne games, was Wright het ermee eens dat één game besloot dat het allemaal waarschijnlijk in de kaarten zat.

“Ja, om eerlijk te zijn is dat zo”, zei Wright. “Natuurlijk hoopten we het vanavond af te ronden, maar er gebeuren dingen. Het voelde alsof het de bedoeling was dat het zeven zou worden.”

Saskatoon en Moose Jaw gaan dinsdagavond om 19.00 uur het ijs op in het SaskTel Center voor de beslissende Game 7 van de Eastern Conference Finals, waarbij de kaartjes maandagochtend voor het publiek in de verkoop gaan.

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.