Europees voetbal: Bayer Leverkusen verslaat Frankfurt en verlengt ongeslagen streak | Europees clubvoetbal

Kampioenen van de Bundesliga Bayer Leverkusen verlengden hun ongeslagen reeks en behaalden een 5-1 uitoverwinning Eintracht Frankfurt op zondag.

Het ongeslagen record van Leverkusen strekt zich nu uit tot 48 wedstrijden in alle competities.

De bezoekers doorbraken na twaalf minuten de impasse met een doelpunt van Granit Xhaka van buiten het strafschopgebied, terwijl Frankfurt na een half uur gelijk maakte met een schitterende kopbal van Hugo Ekitike.

Leverkusen kwam vlak voor rust weer op voorsprong dankzij de hoge kopbal van Patrick Schick en Exequiel Palacios scoorde in de 58e minuut vanaf de strafschopstip zijn derde doelpunt nadat Niels Nkounkou het shirt van Nathan Tella had uitgetrokken. Jeremy Frimpong voegde in de 77e minuut een vierde toe voor de bezoekers door van dichtbij te scoren, en Victor Boniface maakte er vijf uit een tweede strafschop.

PSV-Eindhoven wonnen hun eerste Eredivisie-titel in zes jaar en de 25e Nederlandse competitiekroon in hun geschiedenis door te winnen Sparta Rotterdam 4-2.

Sparta-middenvelder Metinho dreigde de feeststemming in Eindhoven te bederven toen hij in de achtste minuut scoorde, maar een eigen doelpunt van Saïd Bakari bracht de score op gelijke hoogte en Johan Bakayoko zette PSV in de 26e minuut op voorsprong. Opnieuw een eigen doelpunt, dit keer van PSV-verdediger Olivier Boscaglio, bracht Sparta nog voor rust weer op gelijke hoogte.

Boscagli verloste zichzelf met een volley in de vrije trap van Joey Veerman, waardoor de thuisploeg op 3-2 kwam, en verdediger Jordan Tese stelde het resultaat en de titel van PSV buiten twijfel toen hij in de 78e minuut de 4-2 maakte. De dominante ploeg van Peter Bosz heeft het hele seizoen slechts één competitieduel verloren en heeft twaalf punten voorsprong op Feyenoord, dat nog drie wedstrijden te gaan heeft.

“We scoorden de meeste doelpunten, kregen de minste doelpunten tegen en creëerden de meeste kansen. We hebben laten zien dat we de beste zijn in de Eredivisie, heel simpel”, zegt Teze tegen de NOS.

Romelu Lukaku viert feest na zijn doelpunt in het 1-1 gelijkspel van Roma tegen Juventus. Foto: Andrea Staccioli/Insidefoto/Shutterstock

In Serie A, Juventus er werd een 1-1 gelijkspel gehouden Roma omdat ze de kans misten om dicht bij AC Milan op de tweede plaats te komen. Het vroege doelpunt van Romelu Lukaku voor de gastheren werd net na een halfuur tenietgedaan door de inzet van Gleison Bremer in een snelle en vermakelijke wedstrijd.

sla de nieuwsbriefpromotie over

Op de derde plaats geplaatste Juve heeft 66 punten, vijf achterstand Milaan waarmee 3-3 gelijk werd gespeeld Genua eerder op de dag. Roma staat vijfde met 60 punten, vier achter Bologna.

“We zijn niet zo blij met het gelijkspel, maar kijkend naar de houding van de jongens, de manier waarop ze nooit stoppen met vechten om een ​​resultaat te behalen, ben ik er erg blij mee”, zei Roma-manager Daniele De Rossi tegen Dazn.

Roma zal nu hun aandacht richten op de terugwedstrijd van de halve finale van de Europa League donderdag tegen Leverkusen, waar ze een 2-0-achterstand uit de heenwedstrijd willen ongedaan maken. “We hebben gezien hoe Bayer Leverkusen is als ze de eerste druk breken en ruimte hebben om te rennen, dus we moeten energiek en intens zijn, maar ook intelligent”, voegde De Rossi eraan toe.