Liverpool tegen Crystal Palace: Premier League – Live | Eredivisie

Sleutel evenementen

90+3 minuten: Wat een ongelooflijk vertoon van verdediging en wanhopige, nerveuze afwerking was dit.

Deel

90+1 min: Jota’s film. Salah kan toch niet missen? Nee, Mitchell staat in de weg. Meer wauw.

Deel

Zeven extra minuten.

90 minuten: Mateta vertrekt, Odsonne Edward komt binnen. Mateta speelde erg goed. Er komen zeven minuten bij.

Deel

89 minuten: Hoekschop genomen door Gakpo op de Kop End. Andersen leidt het. Dan trapt Robertson de bal. En Palace heeft een doel.

Deel

88 minuten: Liverpool push-push-push. Achterpaleis – alle 10 – in vorm. Maar er is geen uitbal als het tijd is om op te ruimen.

Deel

86 minuten: Joel Ward – Mr Reliable – ruimt op na Gakpo’s run. De bal belandt in de Palace-box, maar Henderson redt eerst, waarna Lerma hem gooit.

Deel

85 minuten: Jota stuurt Salah in, die net balbezit houdt. Een overtreding van Munoz betekent dat Liverpool een vrije trap krijgt op een goede positie, maar Mitchell – uitstekend vandaag – kopt naast. Dan zet Szoboszlai – zonder te kijken – Mateta bijna op voor Palace.

Deel

82 minuten: Nog meer paniek bij Palace nadat Mitchell de bal naar de hemel schudde. Andersen dunkt van achter de hoek. Henderson dunkt nadat Van Dijk als eerste arriveert en verfrommelt vervolgens Munoz.

Deel

81 minuten: De huidige gezichtsuitdrukking van Jürgen Klopp? Verdrietig is waarschijnlijk de beste beschikbare omschrijving.

Deel

80 minuten: Harvey Elliott is onvermijdelijk voor Liverpool om zijn drukte en visie aan de mix toe te voegen. Ondertussen zag Wharton Schlupp bijna af, voordat “Trent” een pass naar Salah verprutste.

Deel

79 minuten: Salaha verliest nog steeds losse wedstrijden. Niemand lijkt een goede bijnaam voor Liverpool. Het zal de wilskracht moeten zijn die hen het doel zal brengen. Of twee. Hij hapt naar adem terwijl Jota de bal naar buiten rent. Wharton keek hem aandachtig aan. Wat een speler Wharton zou kunnen zijn.

Deel

78 minuten: Een pauze in de wedstrijd en drie wissels bij Palace. Ga Clyne, Hughes en Eze. Schlupp, Ward en Riedewald arriveren. Om te zeggen dat Palace de tijd nam, is zacht uitgedrukt.

Deel

75 minuten: En nu moet Liverpool scoren. Jones is clean, alleen Henderson hoeft te winnen. En meer. En meer. En meer. Hij mist. Wauw.

Curtis Jones uit Liverpool schiet maar mist. Foto: Michael Steele/Getty Images
Jones reageert verbaasd. Foto: Michael Steele/Getty Images
Deel

Bijgewerkt binnen

74 minuten: Nu scoorde Palace bijna. Mateta krijgt de bal uit het schot van Andersen en Alisson redt van dichtbij! Wauw!

Alisson van Liverpool verdedigt tegen Jean-Philippe Mateta van Crystal Palace. Foto: Carl Recine/Reuters
Deel

72 minuten: Hoe bleef hij buiten? Nog meer chaos, de bal valt op Jota, die de bal er alleen maar in kan leggen en Clyne gooit zichzelf ervoor. En het blijft uit. Wat een geweldig staaltje verdedigen, maar ook, wat een misser van Jota.

Deel

71 minuten: Palace verliest steeds meer, maar Ayew gaat weg met de bal en Jones maakt een fout op hem en krijgt een gele kaart vanwege een tactische fout.

Deel

70 minuten: Corner gaat erin, Van Dijk staat op. En mislukkingen. Pijn voor de schipper, maar Liverpool gaat maar door.

Deel

69 minuten: Paleis van wisselspelers: Olise, die flitsen heeft laten zien maar duidelijk geen scherpte heeft, komt dan Ayew om over het front te drukken. Szoboszlai trapt ondertussen een hoekschop binnen vanuit de inslag van Andersen.

Deel

67 minuten: Dus Jota en Gakpo beginnen opnieuw aan de frontlinie. Salah blijft omdat hij vermoedelijk Salah is. Directe kans voor Jot om in Jones te spelen, maar hij zwaait en mist. De voorzet van Robertson lijkt van Clyne’s arm te zijn gekomen, maar na VAR-beoordeling volgt er geen strafschop. Ik zag ze gegeven.

Deel

66 minuten: Het is even wachten in het spel voordat de subs binnenkomen. Aan het einde, als Konate opruimt, rent Nunez naar binnen, maar ziet er teleurgesteld uit. Diaz ook. Ook hij speelde geen goede wedstrijd.

Deel

64 minuten: Jota en Gakpo komen binnenkort. Nunez is zeker een van degenen die zullen vertrekken. Het was een van die Darwin-dagen. (Wang Chung iemand?)

Deel

62 minuten: Nog meer chaos. Wharton, zo stijlvol, verslaat Mateta bijna, en als Hughes wordt bestraft, gaat Liverpool weg. Trent Alexander-Arnold krijgt de kans om te schieten en mist wild.

Deel

60 minuten: Nog meer chaos, nog een losse toets, deze keer is het Salah. En als Liverpool de tweede bal achtervolgt, draait Szoboszlai hem goed om.

Deel

59 minuten: Alexander-Arnold probeert een manier te vinden. Liverpool zet zich dapper voort, maar het vliegtuig heeft hem inmiddels in de steek gelaten. Diaz wint een hoekschop, waar het meeste gevaar vandaan komt.

Deel

57 minuten: Nu maakt Mac Allister er een puinhoop van nadat hij Jones is gepasseerd.

Deel

56 minuten: Nunez galoppeert opnieuw, maar opnieuw is zijn aanraking zwaarder dan de lucht zelf en hij stormt hem af vanaf de dij van de Palace-verdediger. Het had waarschijnlijk een pass voor Salah moeten zijn.

Deel

54 minuten: Beter dan Liverpool, beter dan Nunez, die oversteekt naar Salah en Jones op heterdaad wordt tegengehouden. Vanuit de hoek valt de bal en Nunez moet scoren… maar dat lukt niet. Henderson’s dij houdt de bal tegen.

De Uruguayaanse spits van Liverpool kan van dichtbij het net niet vinden. Foto: Paul Ellis/AFP/Getty Images
Deel

52 minuten: Palace ziet er ondertussen gevaarlijk uit als Eze de bal over de lat stuurt na Mateta’s volley. Liverpool verkeert in paniek. Robertson lijkt – opnieuw – aan de beterende hand te zijn. De bal valt op Nunez die vanuit een onmogelijke hoek praktisch achter het doel schiet en de bal kreunend de Kop in drijft.

Deel

51 minuten: Dechlan Brennan neemt contact op: ‘Ik heb het gevoel dat ze Kelleher de afgelopen maanden een behoorlijke dollarwaarde hebben gegeven, maar Liverpool zal misschien moeite hebben om hem te behouden. Te goed om andere violen te spelen.”

Hij is ook 25 jaar oud.

Rupak zegt ook iets: “De eerste helft van deze wedstrijd en de hele wedstrijd tegen Atalanta leken erg op die van Liverpool in 2022-2023: nerveus, open, creëerde niet veel en leek verloren in het strafschopgebied van de tegenstander. Misschien werken ze, vreemd genoeg, vorig seizoen tegen Arsenal en verliezen ze aan de zakelijke kant momentum, of misschien heeft Klopp nog steeds iets in zijn hoed om te verwezenlijken. Laten we kijken of het hele Liverpool-team de moed en kalmte kan verzamelen die Robertson toonde door dat doelpunt te redden.”

Deel

50 minuten: De thuisfans juichten Alexander-Arnold toe die inviel, maar hij joeg Henderson uit terwijl hij de bal liet rusten. Mc Allister begaat een tactische fout om Hughes tegen te houden door Olise en Eze weg te sturen.

Deel

48 minuten: Bradley lijkt pijn te hebben, niet in staat zijn blessure te belasten. Is dit het einde van zijn seizoen? Wat een seizoen was het. Hij roept om “Trent” als hij binnenkomt.

Liverpool-manager Jurgen Klopp omhelst Liverpool-speler Conor Bradley terwijl hij geblesseerd vertrekt. Foto: Jon Super/AP
Deel

46 minuten: De comeback is aan de gang en wat lijkt op slecht nieuws voor Liverpool. Hij tackelt Eze en lijkt zijn enkel te hebben beschadigd. Trent Alexander-Arnold komt eraan.

Deel

Wissel bij rust voor Liverpool: Endo uit, Szoboszlai aan. Endo speelde geen goede wedstrijd.

Deel

Ergens anders in de voetbalwereld.

Deel

Rust: Liverpool 0-1 Crystal Palace

Het is waar dat dit veel erger had kunnen zijn voor Liverpool, dat de vorm van Atalanta voortzette. Zonder de wanhoop van Andy Robertson vanaf de linie zou Palace – zelfverzekerd en met een duidelijk plan – verder voorop kunnen staan.

Deel

45+2 minuten: Henderson laat de bal geduldig in zijn gebied vallen voordat hij hem oppakt en meer tijd neemt. Liverpool lijkt klaar voor de rust, Anfield is stil en de fans mopperen terwijl het fluitsignaal klinkt.

Deel

45 minuten: Mateta dook met zijn hoofd en weerde de bal langs de rechterpaal van Alisson. Heeft Van Dijk zijn mannetje gestaan? De aanvaller lijkt dat te denken. Hier zijn nog twee minuten bijgekomen.

Deel

44 minuten: Liverpool heeft nog steeds verschrikkelijke haast. En gespannen. Endo verliest de bal met nog meer gekreun en Glasner spoort zijn team aan om door te gaan. Eze stuurt Olise naar binnen, die het schot blokkeert. Dit kwam door een fout van Konate.

Deel

42 minuten: Olise pingt in een schot dat Alisson laag moet duiken om te redden. Verderop lijkt Liverpool zeker te gaan scoren, maar Diaz verprutst zijn pass op Salah en staat toch buitenspel. Er gebeurt zoveel. Frantisch is het woord.

Deel

41 minuten: Eze probeert wat magie in een gevaarlijk gebied. Kan Liverpool kapitaliseren? Nee, Jones rijdt hem onder luid gekreun aan. Ze worstelen met ritme.

Deel

39 minuten: Andersen moet een stapje terug doen om weg te komen van Bradley, die in zijn prille carrière voorheen een stuk defensiever te werk moest gaan dan normaal.

Deel

38 minuten: Jones en Robertson zijn de twee spelers van Liverpool die naar Palace leiden. Er klinkt gekreun als Nunez balbezit verliest. En het fluitsignaal klinkt als Henderson geen tijd verspilt met een vrije trap.

Deel

36 minuten: Het paleis glijdt weer weg. Endo wordt betrapt en dan glijdt Eze tegen Olise aan, die zijn houvast verliest op het moment dat Alisson glijdt. Het is een behoorlijke kans die gemist is.

Deel

34 minuten: Je kunt Oliver Glasner horen die zijn team aanspoort, terwijl zijn helderwitte trainers de kleuren van de zijlijn weergalmen. Het spel is chaotisch, maar het is Liverpool dat uitzinnig is van zorg en bezorgdheid. Het lijkt erop dat als Glasner Palace dit seizoen kan opruimen, het volgend seizoen heel leuk gaat worden. Zijn Eintracht-team was een goed horloge.

Deel

33 minuten: Mac Allister kreeg een fout op de uiterste rand van het strafschopgebied. Vrije trap, en verschillende kandidaten om die te nemen. Mac pakt het zelf, maar kan de muur niet verslaan.

Deel

31 minuten: Palace brak op links door Liverpool heen en ditmaal activeerde Van Dijk de buitenspelvlag.

Omwentelingen in de titelrace, zegt u? Door crikey!

Deel

30 minuten: Rick Harris neemt contact op: “Liverpool ziet er goed uit en het begint erop te lijken dat ze de derde plaats van United gaan evenaren en de overwinning in de Carabao Cup van vorig seizoen zou wel eens hun niveau kunnen zijn als het stof is neergedaald. Klopp heeft het juiste moment gekozen om te vertrekken, maar misschien had hij tot het einde van het seizoen moeten wachten om het aan iedereen te vertellen.”

Deel

29 minuten: Sluit weer! Henderson’s redding, Robertson’s voorzet, Diaz’s schot. Lekker sparen. Heel Liverpool nu….Konate schiet naast vanuit de resulterende hoekschop.

Deel

28 minuten: Liverpool raakte de lat! Robertson landt zelf een trap, en dan eindigt het waanzinnige gevecht met Endo die zwaait en de lat raakt. Palace smokkelt op de een of andere manier de bal. Van Dijk, in het tegenoverliggende veld, leek zijn benen niet meer te kunnen strekken.

Dean Henderson van Crystal Palace kijkt toe terwijl Wataru Endo van Liverpool de lat raakt. Foto: Carl Recine/Reuters
Deel

27 minuten: Robertson, altijd vastberaden, ruimt de hoek vrij.