Europese vooruitblik: Bellingham op doel terwijl Real Madrid zich terugtrekt uit Cádiz | Europees clubvoetbal

Real MadridRodrygo sloeg tweemaal toe en ook Jude Bellingham stond op doel, want de bezoekers genoten van een 3-0 overwinning Cadiz in La Liga op zondag om naar de top van de ranglijst te gaan.

Real kwam in de 14e minuut op voorsprong toen Rodrygo het gebied binnendrong en een uitstekend schot in de rechterbovenhoek afvuurde. De Braziliaan behaalde zijn tweede in de 64e met opnieuw een mooie treffer nadat hij ruimte in het strafschopgebied had gevonden voordat Bellingham tien minuten later de overwinning bezegelde met zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen.

De ploeg van Carlo Ancelotti heeft nu 35 punten, één meer dan Girona, dat op de tweede plaats staat, en dat maandag Athletic Bilbao ontvangt. Atlético Madrid staat derde, nadat het ook een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Real, met 31 punten tegen Barcelona, ​​dat zaterdag na een 1-1 gelijkspel tegen Rayo Vallecano naar de vierde plaats zakte.

Sevilla ze kregen twee spelers laat van het veld gestuurd omdat ze met 2-1 verloren Echte Sociedad, die verder gingen met hun beste uitdaging. Een vroeg eigen doelpunt van Marko Dmitrović en een treffer van Umar Sadik brachten de gastheren tijdens de rust op voorsprong. Youssef En-Nesyri scoorde op het uur een doelpunt terug, maar de bezoekers eindigden met negen man na late rode kaarten voor Jesús Navas en Sergio Ramos.

De hattrick in de eerste competitiewedstrijd van José Luis Morales zorgde voor de overwinning Villarreal verslagen Osasuna 3-1 om hun nieuwe manager, Marcelino, een winnende start te geven aan zijn tweede periode aan de leiding. Bij een late start zondag was het vroege doelpunt van Willian José genoeg Echte Betis winnen Las Palmas 1-0.

Internazionale blijven twee punten voorsprong aan de top van de Serie A, nadat ze van een achterstand zijn gekomen en met 1-1 gelijk hebben gespeeld tegen hun naaste rivalen Juventus.

Denzel Dumfries van Internazionale daagt Filip Kostic van Juventus uit voor de bal. Foto: Marco Alpozzi/AP

Dušan Vlahović zette de thuisploeg op voorsprong na het starten en afronden van een goed uitgevoerde zet in de 27e minuut, maar Lautaro Martínez maakte slechts vijf minuten later gelijk met een eerste finish die een fantastisch teamdoelpunt opleverde. De wedstrijd werd in de tweede helft gestaakt, waarbij Juve nooit serieus een zesde overwinning op rij bedreigde die hen een punt aan de top zou hebben opgeleverd.

Paulo Dybala scoorde één doelpunt en zorgde voor een ander doelpunt Roma won thuis met 3-1 Udinez in de Serie A. Negen minuten voor tijd zette de Argentijn Roma weer op voorsprong toen hij een pass kreeg van Romelu Lukaku en die van binnen het strafschopgebied binnenschoot. Roma opende na twintig minuten de score toen Gianluca Mancini een vrije trap van Dybala binnenkopte, maar Udinese maakte vlak voor het uur gelijk met een kopbal langs Florian Thauvin.

sla de nieuwsbriefpromotie over

Een korte handleiding

Hoe meld ik mij aan voor meldingen over het laatste sportnieuws?

Show

• Download de Guardian app vanuit de iOS App Store op iPhone of de Google Play Store op Android door te zoeken naar ‘The Guardian’.
  • Als je de Guardian-app al hebt, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie gebruikt.
  • Tik in de Guardian-app op de menuknop in de rechterbenedenhoek en ga vervolgens naar Instellingen (het tandwielpictogram) en vervolgens naar Meldingen.
  • Schakel sportaankondigingen in.

Bedankt voor uw feedback.

Stephan El Shaarawy bezegelde de overwinning voor Roma in de 90e minuut met een goed geplaatst schot vanuit een krappe hoek binnen het gebied. Roma staat op de vijfde plaats met 21 punten, drie punten achter Napoli op de vierde plaats. Udinese is 16.

Doelpunten in de eerste helft van Jonathan David en Tiago Santos hielpen Rijsel naar een comfortabele 2-0 overwinning bij de onderste club Lyon sloot Monaco op de derde plaats in de Ligue 1 af.

De Hoffenheim Doelman Oliver Baumann redde de penalty en behield een 1-1 gelijkspel Mainz in de Bundesliga. Marco Richter opende de score in de 39e minuut voor Mainz, voordat Robert Skov in de 48e minuut gelijk maakte. Baumann redde in de 68e minuut de strafschop van Aymen Barkok. Door het gelijkspel blijft Mainz na twaalf wedstrijden op de zestiende plaats in gevaar. Hoffenheim blijft zesde. Opgewaardeerd Heidenheim speelde 0-0 gelijk met Bochum.