William Byron wint de bekerrace van zondag op Martinsville Speedway

MARTINSVILLE, Va. — William Byron sloot een verhalenboekweekend voor Hendrick Motorsports af met een overwinning in de bekerrace van zondag op Martinsville Speedway.

Byron, die als 18e startte, won zijn derde race van het seizoen op de dag dat Hendrick Motorsports zijn 40e verjaardag vierde. Martinsville Speedway is de locatie van de eerste overwinning van de organisatie.

Byron leidde een 1-2-3 Hendrick Motorsports-finish, de eerste in de geschiedenis van Martinsville Speedway, met Kyle Larson op de tweede plaats en Chase Elliott op de derde plaats. Bubba Wallace en Ryan Blaney completeerden de top vijf. Alex Bowman, de vierde HMS-coureur, eindigde de dag als achtste.

De race ging in verlenging toen John Hunter Nemechek zijn remmen verloor en de buitenmuur raakte. Dit dwong het veld om opnieuw uit te komen voor een run van twee ronden naar de finish.

Hamlin ging vanaf de vierde plaats naar de pitstraat, terwijl Byron, Larson, Elliott, Blaney, Wallace, Bowman en verschillende anderen op de baan bleven.

Toen de groene vlag wapperde, sprong Byron op voorsprong voor Elliott. Hij leidde de laatste twee ronden van de race en pakte de overwinning.

Winnaar eerste etappe: Kyle Larson

Winnaar fase 2: Denny Hamlin

Wie had een goede race: William Byron leidde 88 ronden en won zijn derde race van het seizoen. … Bubba Wallace startte de race op de eerste startrij, zijn beste startpositie in Martinsville. Hij scoorde 18 punten in de etappe en eindigde als vierde, zijn beste resultaat sinds Atlanta in februari. … Kyle Larson startte op pole en leidde 86 ronden. Hij eindigde als tweede. … Chase Elliott 64 ronden om als derde te eindigen, zijn beste finish van het seizoen.

Wie had een slechte race: Een bandenprobleem in etappe 2 zorgde ervoor dat Christopher Bell op de weg terechtkwam. Hij verloor drie ronden voordat hij terugkeerde naar het veld. Vervolgens draaide hij in ronde 202 en moest opnieuw een pitstop maken. Bell eindigde als 35e. … Een dag na de hereniging met crewchef Justin Alexander bracht Dillon de hele Martinsville-race buiten de top 30 door. Hij eindigde als 34e. … Josh Berry crashte twee ronden in de slotetappe nadat hij een straf had uitgezeten voor een uit de hand gelopen band. Hij eindigde als 25e.

Volgende: De Cup-teams gaan naar Texas Motor Speedway voor de race op zondagmiddag op 14 april. FS1 zal verslag doen van de race.