Trey Benson scoort 3 touchdowns, terwijl nr. 5 De staat Florida verslaat Florida

Florida State running back Trey Benson (3) viert zijn run van 1 meter tegen Florida tijdens de eerste helft van een NCAA-voetbalwedstrijd op zaterdag 25 november 2023 in Gainesville, Florida. (AP Photo/John Raoux)

Het was niet mooi, maar nr. 5 Florida State slaagde voor de eerste test zonder Jordan Travis.

De Seminoles overwonnen een vroege 12-0 achterstand en wonnen met 24-15 in Florida, gingen met 12-0 en ontzegden de Gators een bowl-ligplaats. De overwinning geeft FSU een ACC Championship Game-overwinning op Louisville na een ongeslagen seizoen en een waarschijnlijke kans om te spelen in de College Football Playoff.

Travis bekeek de overwinning van zaterdag vanuit de dug-out nadat hij in week 12 tegen North Alabama een blessure aan zijn linkerbeen had opgelopen die het seizoen eindigde. Zijn vervanger, Tate Rodemaker, moest de wedstrijd van zaterdag kortstondig verlaten met 3:51 te gaan na een late treffer van Jaydon Hill uit Florida.

Hill en Bryce Thornton kwamen laat op Rodemaker samen toen hij zonder eerste naar beneden gleed op de derde en lange afstand. Hill maakte contact met het hoofd van Rodemaker en de achterkant van zijn hoofd raakte de grasmat.

Rodemaker schakelde onmiddellijk de trainingsstaf van de FSU in en liep op eigen kracht de medische tent binnen. Hij werd voor twee keer vervangen door Brock Glenn voordat hij terugkeerde naar de wedstrijd en de wedstrijd overdroeg aan Trey Benson toen Benson de wedstrijd opende met zijn derde touchdown van de wedstrijd.

Benson maakte een velddoelpunt van 26 meter met minder dan drie minuten te gaan om FSU een voorsprong van twee doelpunten te bezorgen. Als Hill niet was bestraft voor het raken van Rodemaker, zou Florida State de bal hebben teruggegeven aan de Gators, en het velddoelpunt had Florida een voorsprong van één punt kunnen opleveren.

In plaats daarvan sluit Florida het seizoen af ​​met een record van 5-7 en zal het voor het eerst sinds 2017 een bowl-game missen. Florida State kent ondertussen zijn eerste ongeslagen reguliere seizoen sinds 2014.

Florida sprong uit naar een vroege voorsprong van twee touchdowns nadat hij Rodemaker in de eindzone had ontslagen voor veiligheid in het tweede kwartaal. Maar de wedstrijd keerde vóór rust nadat verdedigende lijnwachter Jamari Lyons uit Florida uit het veld werd gestuurd omdat hij op aanvallende lijnwachter Keiondre Jones van de FSU had gespuugd. Een gratis strafschop van 15 meter hielp FSU vlak voor rust het veld af te marcheren voor Bensons eerste score van de wedstrijd.

De Seminoles namen vervolgens vroeg in de tweede helft hun eerste voorsprong in de wedstrijd toen Benson zijn tweede doelpunt scoorde. Hij beëindigde het spel met 19 carry’s voor 95 yards.

De running game is de meest effectieve aanval van de FSU geweest. Rodemaker was slechts 12 van de 25 en passeerde 134 yards.

Maar Florida begon ook met een onervaren back-up quarterback. Max Brown maakte zijn eerste carrièrestart nadat Graham Mertz in week 12 tegen Missouri een schouderblessure opliep. Brown zag er overweldigd uit toen hij slechts 86 meter gooide en een onderschepping gooide bij zijn laatste pass van de wedstrijd.

Ervan uitgaande dat de commissie ongeslagen teams blijft rangschikken vóór teams met één verlies, zoals het hele seizoen heeft gedaan, is het redelijk om te verwachten dat Florida State dinsdag weer opklimt naar nummer 4 en vóór Ohio State nadat Washington het een week lang met sprongen vooruit op de ranglijst heeft gezet. geleden. Als Florida State dinsdag op de vierde plaats staat, zal de weg van de Seminoles naar de play-offs eenvoudigweg een overwinning op de Cardinals vereisen.