Edmonton Oilers verloor met 6-3 in Toronto – Edmonton

De Toronto Maple Leafs pakten een ruime voorsprong en hielden zaterdagavond de Edmonton Oilers tegen voor een 6-3 overwinning.

De Oilers begonnen in de eerste minuut van de wedstrijd aan de wedstrijd, maar wisten niet op voorsprong te komen. Bobby McCann gaf de Leafs de leiding met 4:17 in de wedstrijd toen hij alleen vooraan stond en Stuart Skinner versloeg. William Nylander scoorde laat in de eerste periode zijn 39e van het seizoen op de powerplay en bracht de stand op 2-0 in Toronto.

In de tweede periode stortten de Leafs het erop. Na wat slordig spel van de Oilers zorgde Pontus Holmberg ervoor dat Max Domi de stand op 3-0 bracht. Holmberg scoorde iets meer dan twee minuten later opnieuw en eindigde een drie-tegen-één vlak nadat de Leafs een strafschop namen. McMann sloeg zijn tweede van de avond en bracht de stand op 5-0.

De e-mail die u nodig heeft voor dagelijks nieuws uit Canada en de rest van de wereld.

De e-mail die u nodig heeft voor het belangrijkste dagelijkse nieuws uit Canada en de rest van de wereld.

Skinner, die vijf doelpunten toestond op 23 schoten, werd vervangen door Calvin Pickard en startte als derde. De Oilers scoorden uiteindelijk vijf minuten in de periode toen Zach Hyman een powerplay-marker scoorde voor zijn 49e van het seizoen. Corey Perry voegde nog geen vier minuten later nog een powerplay-goal toe.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Pickard werd teruggetrokken voor de extra aanvaller met nog 4:54 over. Draisaitl scoorde zijn 36e met 3:39 over toen Leafs-doelverdediger Ilya Samsonov tijdens de wedstrijd een blessure opliep. Hij werd vervangen door Martin Jones.

Ryan Nugent-Hopkins raakte de paal met een open schot op 2:20. Auston Matthews scoorde een late lege netter.

Connor McDavid had drie assists en bereikte 89 tijdens het seizoen.

De Oilers, 42-22-4, bezoeken zondag de Ottawa Senators (630 CHED, Showdown 14.30 uur, Game 16.00 uur).

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.