Chelsea tegen Leicester City: kwartfinale FA Cup – Live | FA-beker

Sleutel evenementen

68 minuten Chelsea verkeert hier in groot gevaar. Het is zo’n onwaarschijnlijke ommekeer na een eerste helft waarin ze zich steeds meer op hun gemak voelden, maar het komische eigen doelpunt van Axel Disasi bracht hen in verwarring. Sindsdien is het een ander spel.

Deel

68 minuten “Om Chelsea echt te presenteren”, zegt Ian Copestake, “zou Leicester zoveel kinderen moeten binnenhalen als ze beschikbaar hebben.”

Telt Conor Coady mee?

Deel

67 min Mavididi kreeg een gele kaart voor het trekken van Gust.

Deel

66 min Dit is Dus open. Mudryk’s pass vanaf de linkerkant van het strafschopgebied vindt Sterling, wiens snelle schot op cruciale wijze wordt geblokt door Vestergaard.

Deel

65 min Palmer krult zich op vanaf de rand van het strafschopgebied, een poging die niet veel verschilt van het doelpunt van Mavididi. Voor een speler van zo’n zeldzame klasse is dat een behoorlijk goede kans.

Deel

63 min: Wissel in Leicester Yunus Akgun in plaats van Abdul Fatawu.

Deel

Stephy Mavididi maakte gelijk met een schot! Dewsbury-Hall vond hem aan de linkerkant met een simpele pass, en hij baande zich langzaam een ​​weg naar het gebied terwijl Gusto terugviel, terwijl hij ondertussen zijn opties evalueerde. Een snelle sprong maakte Gusto, waardoor Mavididi naar binnen kon gaan, Disasi als scherm kon gebruiken en een klassiek curlingschot in de verre hoek kon maken. Sánchez had geen enkele kans.

Deel

Bijgewerkt binnen

DOEL! Chelsea 2-2 Leicester (Mavididi 62)

Oh ja ja ja: dit is een fantastisch doel!

Deel

61 minuten Een of andere kerel stormt het veld op en veroorzaakt een korte pauze in het spel terwijl hij daar is.

Deel

60 min Ndidi vangt Caicedo op het scheenbeen, zet de bal goed weg. Waarschijnlijk had hij daarvoor een gele kaart moeten krijgen, al was er niet genoeg kracht voor de VAR om in te grijpen.

Deel

60 min Leicester kent zijn beste helft van de wedstrijd, aangewakkerd door dat vreemde doelpunt. Chelsea, dat er de eerste vijf minuten van de tweede helft volkomen op zijn gemak uitzag, moet oppassen dat dit niet in een kwartfinale verandert.

Deel

58 minuten De voorzet van Ndidi werd naast geplaatst door Daka, die een duikfout maakte nadat hij wegliep van Chalobah (denk ik) voor de eerste paal.

Deel

58 minuten “Ik weet nog dat ik absoluut geloofde dat Darius Vassell twintig (twintig) jaar geleden zou missen tegen Portugal”, zegt Niall Mullen. “Hij was niet alleen Engels, hij was een spits die wachtte tot een plotselinge dood om toe te slaan.”

En Rooney pakte er geen, zowel in dat duel als in de kwartfinales van 2006.

Deel

57 minuten Fatawu, geen backlift, maakt een vroege swing die net een springende Daka in het midden ontwijkt. Leicester is terug in deze wedstrijd.

Deel

57 minuten Zoals je zou hopen, roepen de Leicester-fans “shoooooooooot” elke keer dat Disasi de bal aanraakt.

Dit is een goed moment om onze 17-jarige klassieke eigen doelpunten te spelen.

Deel

54 minuten Einde tot eind dingen. Caicedo rent op de retourpass van Gallagher en schiet laag vanaf 15 meter, wat wordt gered door Stolarczyk.

Deel

53 minuten Dit is nu geweldig spul! Fatawa verslaat Cucurella in het gebied met gemak, komt tot aan de lijn en tilt een voorzet op die Sánchez bij de tweede poging krijgt.

Deel

52 minuten Jackson schiet vanuit een krappe hoek in het zijnet en krijgt dan een beetje ruzie met Winks.

Deel

Wat een bizar eigen doelpunt van Axel Disasi. Hij kreeg een inworp van 45 meter, rende richting zijn eigen doel en Sánchez wachtte aan de rand van het gebied om te passeren. Daka leunde naar Disasi, die de bal langs Sánchez en recht in zijn eigen net schoof.

Disasi raakte uit balans door een (juridische) uitdaging vanuit Dhaka. Maar wat de eigen doelen betreft, het is voor de boeken.

Deel

DOEL! Chelsea 2-1 Leicester (Disasi en 51)

Het is een soort kerstblooper-dvd.

Axel Disasi van Chelsea ziet er neerslachtig uit als Robert Sanchez hem troost na zijn eigen doelpunt. Foto: Andrew Boyers/Action Images/Reuters
Deel

49 minuten Caicedo maakte een fout op de indrukwekkende Dewsbury-Hall op 40 meter van het doel. Leicester neemt een korte vrije trap en doet er niets mee.

Deel

46 min Piep piep!

Deel

Er is ook live-actie in de WSL, waarbij Manchester City in Brighton op jacht is naar de titel. Sluit u aan bij Emillia Hawkins voor het laatste nieuws.

Deel

Lezen tijdens de rust

Dit is een geweldig stuk, met één onvergeeflijk minpunt: het had twee keer zo lang moeten zijn.

Deel

De BBC toont beelden van Sterling die de bal van Palmer afpakt voor straf. Er ontstond geen woordenwisseling, hoewel deze blijkbaar op initiatief van Sterling was ontstaan. Ik denk dat Sterling een zelfvertrouwenboost wilde, maar a) het was maar 1-0 en b) als je dat doet, kun je beter scoren.

Deel

‘Over aanvallers die geen strafschoppen willen’ zegt Tom Hopkins: “Ik herinnerde me dat Nicolas Anelka wachtte tot een plotselinge dood om de penalty te nemen in de Champions League-finale tegen Man Utd. Of dat kwam doordat hij geen strafschoppen voor ogen had, of dat hij een kans voelde om het menselijke geluk te vergroten door Terry er één te laten tekenen, weet ik niet.”

Het lijkt erop dat hij er eerder dit seizoen één voor Bolton heeft gemist en ik denk dat Terry toch altijd al op de ranglijst wilde komen. Maar ja, uiteindelijk ging Anelka voor drie verdedigers.

Deel

Rust: Chelsea 2-0 Leicester

Chelsea ligt op koers voor een nieuwe halve finale. Leicester was in de eerste helft gelijk aan hen, maar pas in het middelste derde deel. Chelsea was veel gevaarlijker, vooral op brede posities, en creëerde een aantal kansen.

Nicolas Jackson deed al het werk voor de opener van Marco Cucurello voordat een veerkrachtige Raheem Sterling – die een penalty en een sitter miste – op slag van rust de tweede van Cole Palmer opzette.

Deel

45+3 min Gallagher gleed uit toen hij van afstand schoot en de bal ging een paar meter. De bewaker dekte hem af.

Deel

45+2 min “Hij wil de bal, zelfs als jij de bal niet wilt”, is een van de favoriete uitspraken van Roy Keane. Daar is zeldzame moed voor nodig, en Raheem Sterling heeft die.

Deel

DOEL! Chelsea 2-0 Leicester (Palmer 45+1)

Eén ding dat Raheem Sterling nooit zal doen, is zich verstoppen, hoe slecht de zaken ook gaan. Hij kopt de bal links de ruimte in, beweegt de ruimte in en levert een nauwkeurige lage voorzet die Palmer van dichtbij binnendraait.

Chelsea-speler Cole Palmer scoort het tweede doelpunt van zijn team. Foto: Alex Pantling/Getty Images
Deel

44 min: Sterling mist een grote kans! Hij zal je het leven van de geest laten zien. Chelsea ging recht door het midden van het veld: Sánchez via Jackson naar Caicedo, die de bal voor het eerst achter Faes legde en Sterling op doel doorzette. Stolarczyk kwam naar buiten en Sterling krulde de bal vanaf 18 meter langs het doel. Het leek erop dat hij op een eerlijke manier miste.

Deel

42 min Fatawu kopt een voorzichtige pass op de overlappende Ntini, wiens gechipte voorzet te dicht bij Sánchez komt. Hij is ondeugend, zoals alle jonge spelers, maar Fatawu ziet er zo getalenteerd uit.

Deel

38 minuten Een relatief rustige paar minuten. Het was een goede helft. Chelsea was de betere ploeg, maar hoewel Robert Sanchez geen redding had, zullen ze zich niet op hun gemak voelen bij de 1-0. Leicester speelde goede dingen, vooral Fatawa en Dewsbury-Hall.

Deel

35 minuten “Ik ben altijd een grote fan van Sterling geweest, maar hij is nooit de puurste spits geweest”, zegt Niall Mullen. “Ik zou hem nooit op strafschoppen laten staan.”

Ja hetzelfde hier. Ik denk dat hij vijf van de negen heeft gemist, zoiets. Ik ben gefascineerd door geweldige aanvallers die ofwel niet zo goed zijn in penalty’s, ofwel er gewoon niet van houden. Andy Cole en Michael Owen zaten in die categorie (denk ik)

Deel

34 minuten Mudryk rent vanaf de middenlijn helemaal het gebied rond Leicester in, terwijl de verdedigers naar achteren bewegen. Uiteindelijk scoort hij vanuit een kleine hoek een schot dat Stolarczyk in de sprong wegduwt.