Wales 21-24 Italië: Six Nations 2024 – Live reactie | Zes Naties 2024

Sleutel evenementen

Dat zei Wales-kapitein Dafydd Jenkins: “Geen respect voor Italië, we willen die wedstrijden winnen en die teams verslaan. Je denkt graag dat we in drukscenario’s een kans zouden kunnen krijgen, maar ik denk niet dat dat zo is.”

Deel

De Italiaanse kapitein Michele Lamaro vertelde de BBC: “Voor ons is dat alles. Ik wil elke Italiaan bedanken die hier is. Wij willen nog meer bereiken. We weten dat we een goed toernooi hebben gehad, maar we weten dat we meer kunnen doen dan dit. Ik denk dat we een paar dingen hebben veranderd. De mentaliteit is duidelijk iets dat we voorheen niet hadden, we hebben vertrouwen. De afgelopen jaren hebben we zo hard gewerkt. We hebben veel moeilijke tijden meegemaakt.”

Deel

Man van de wedstrijd Juan Ignacio Brex vertelde de BBC: “Het betekent veel voor ons, we zijn zo blij dat we hier keihard voor hebben gewerkt. Het is gemakkelijk om mee te spelen [Menoncello]. Hij is een jonge kerel, hij heeft een grote toekomst. Ik denk dat we na het WK een goede ontmoeting hebben gehad tussen de spelers en de staf.”

Deel

Het scorebord weerspiegelt niet het spel, Italië was een dominante en volledig verdiende overwinning. Het was een goed gespeelde wedstrijd, totdat ze in de laatste vijf minuten enigszins instortten. Maar wauw, ze bleven voor het eerst ongeslagen in drie wedstrijden. In die context was het slechts een verlies van drie punten tegen Engeland. Het had zoveel meer kunnen zijn.

Italiaanse spelers vieren de overwinning. Foto: Geoff Caddick/AFP/Getty Images
Deel

Bijgewerkt binnen

Full time! Wales 21-24 Italië

Italië registreerde hun grootste Six Nations ooit. Wales eindigde zonder overwinningen, geen gelijkspel en vijf nederlagen.

Deel

PROBEER HET! Wales 21-24 Italië (Grady, 82′)

Dat was serieus indrukwekkend.

Grady pauzeert om te scoren. Foto: Michael Steele/Getty Images
Deel

CONVERSIE! Wales 14-24 Italië (Lloyd, 80′)

Het schot is goed.

Deel

80 minuten: Het Principality Stadium barst los als North met een blessure vertrekt. Wat een erfenis. Wat een carrière.

North verlaat het veld na een blessure. Foto: Warren Little/Getty Images
Deel

PROBEER HET! Wales 12-24 Italië (Rowlands, 79′)

Hij komt er overheen, ook al is het een troost.

Deel

79 min: Wales krijgt nog een leadstraf omdat ze nog een try claimen. Ze raken de hele tijd de lijn en zijn net kort.

Deel

78 minuten: Wales morst het over de Rowland-lijn, we gaan terug naar de leiding van de eerdere penalty.

Deel

78 minuten: De lijn is goed en breekt eerst, maar dan schakelen ze over naar een reeks handen.

Deel

77 minuten: Wales heeft een strafschop gekregen en de gastheren nemen een hoekschop, kunnen ze nog één keer proberen voor het einde van de wedstrijd?

Deel

76 min: Wells valt goed aan, heeft goede runs en passes, maar Winnett probeert Dyer te vinden, maar de pass is net boven zijn hoofd. Speler van de wedstrijd is Juan Ignacio Brex.

Deel

75 min: In het verleden voelden de overwinningen van Italië aan als heldendaden op het laatste moment, maar dit was een masterclass. Echt goed doordacht spelplan, geweldige uitvoering en geen paniek na toegeven. Absoluut verdiend en ze legden degenen die opriepen om hen uit het toernooi te weren definitief het zwijgen op.

Deel

STRAF! Wales 7-24 Italië (Pagina-Relo, 74′)

Italië schakelt over naar hun scrumhelft vanwege de afstand op het schot en hij krijgt het.

Deel

73 minuten: Garbisi krijgt een penalty bij de pech daar, wat een jakhals op Dyer en opnieuw wijst de fly-half naar de stokken. Uitstekend spelbeheer.

Deel

72 min: Stel je voor dat als er aan het einde van de wedstrijd tegen Frankrijk een penalty was gescoord, Italië er drie zou hebben gewonnen als deze wedstrijd was geschrapt. Een groot toernooi voor het team. Wales heeft nu balbezit en de bal wordt naar Dyer gegooid, Lynagh probeert hem te onderscheppen, maar hij ontgaat hem net – dat zou een poging zijn geweest.

Deel

STRAF! Wales 7-21 Italië (Garbisi, 71′)

Hij doorboort het! (Sorry voor de vertraging, mijn feed werkt niet meer!)

Deel

70 min: Italië trapt uit het strafschopgebied en de bal gaat terug naar Wales. Ze namen een trap en kregen die tegen, maar die werd teruggetrokken omdat Hardy buitenspel stond. Wales is momenteel hun grootste vijand. Garbisi wijst naar de stokken hier, het is een lange weg, maar het is de moeite waard.

Deel

69 min: De Italiaanse scrum reset en dan is het duidelijk, Wales zocht daar naar een penalty, maar de bezoekers weten die weg te krijgen.

Deel

67 min: Wales trapt in het strafschopgebied en zal hier opnieuw proberen te scoren, als de volgende poging wie weet hoe deze wedstrijd zal aflopen. De lay-up is goed, maar het komt op Martin aan en hij dunkt.

Deel

66 min: Wales zou het zeker voor elkaar kunnen krijgen, maar als Italië deze wedstrijd verliest, zullen ze vernietigd worden. Dat waren ze tot de 63e minuut, maar ze gaan weer in de aanval. Wales krijgt een penalty voor een inzinking.

Deel

CONVERSIE! Wales 7-18 (Costelow, 64′)

Het is gedaan.

Deel

PROBEER HET! Wales 5-18 Italië (Dee, 64′)

Na een moeizaam lang onderzoek, de poging werd gedaan. Is de terugkeer gaande? Nu hebben ze een veel betere kans om dat te doen.

Dee (black-out) scoort voor Wales. Foto: Michael Steele/Getty Images
Deel

64 minuten: De Welshe aanval raakte keer op keer de Italiaanse verdedigingslinie, het lijkt alsof ze over de linie zijn. Dee denkt dat hij klaar is, maar ze kijken hiernaar. Het is voorbij?

Deel

63 minuten: Williams is uit voor Hardy, hij hinkt nadat hij door de lijn wordt gepakt. Wales is nu echter in de aanval.

Deel

63 minuten: Vanuit een ongelooflijke tackle, gemaakt door Vincent, niet door Brex, draait Italië de bal om en foutloos. Ik kan er niet over uit hoe geweldig die wedstrijd was. Williams stond twee meter van de lijn en werd getrokken. Grote reddingspoging van het Italiaanse peloton om de zaak om te draaien.

Deel

62 min: Brex gooit in poging Williams te redden, het leek erop dat hij ging scoren!

Deel

62 min: Negri vertrekt naar Zuliani als het spel terugkeert. De scrum, met de Welshman erin gegooid, is goed en de gastheren willen aanvallen.

Deel

61 minuten: TMO Joy Neville en scheidsrechter Rainal zijn het erover eens dat beiden denken dat ze allebei voor de bal gingen. De assistent-scheidsrechter bood een second opinion aan dat er sprake was van gemeen spel, maar Rainal bekeek het incident opnieuw in realtime en besloot dat het slechts een rugbybotsing was. Het is vreemd dat ze allebei geen HIA hebben. Dat zou later kunnen komen.

Deel

61 minuten: Grady en Pani kijken allebei naar de bal, een compleet ongeluk, maar ze breken hun hoofd. Ik denk dat Pani niet bewusteloos is en alert is bij de medici. Ze kijken hier nu naar op TMO, ik denk niet dat daar iets in staat.

Deel

61 minuten: De verdediging van Wales is in deze helft veel agressiever, wat een verbetering is ten opzichte van de eerste veertig. Het tempo van Italië is veel langzamer, maar Italië zou de klok natuurlijk graag wat terug willen draaien. Er vindt een verschrikkelijke botsing plaats op het middenveld terwijl Wales op het punt staat door te breken. Er was een pauze in de wedstrijd, ik denk dat Pani werd uitgeschakeld.

Deel

60 min: De Italiaanse line-up is een beetje rommelig, maar het lukt wel. Ze doorlopen een aantal fasen en dan neemt Page-Relo een trap uit de doos die Adams verzamelt.

Deel

59 minuten: Noord kan prima doorgaan. Italië heeft enkele wijzigingen aangebracht met Lucchesi en Spagnolo. Wales ruilt Martin ook voor Mann.

Deel

58 minuten: De stemmen verstommen snel terwijl Italië sterk blijft en een penalty wint. North wordt nu behandeld.

Deel

58 minuten: Adams maakt een geweldige doorbraak en Wales gaat de 22 in. Er klinkt luid gejuich van de fans.

Adams uit Wales vangt de bal in de lucht. Foto: Michael Steele/Getty Images
Deel

57 minuten: De Welsh scrum is goed van beide teams en de gastheren zijn vertrokken, ze moeten dit publiek iets te juichen geven. North lijkt momenteel licht geblesseerd, hopelijk blijft hij.

Deel

55 min: Costelow besluit een trap over het veld te nemen terwijl de aanval stagneert, maar deze wordt opgewacht door Lynagh. Italië valt aan, maar gebruikt uiteindelijk een trap uit het strafschopgebied, die Wales kort daarna neemt. Garbisi klopt dan en we hebben een scrum

Deel

53 minuten: De Welsh scrum is schoon en het team is in de aanval en ziet er op zijn best uit in de hele wedstrijd. Winnett brengt hem in contact en Brex is over de top om de losse bal te winnen. Het centrum moet het team van het toernooi maken, hij was serieus indrukwekkend.

Deel

52 minuten: Baard uitgesloten voor Rowlands omdat er meer banken nodig zijn.

Deel

52 minuten: Page-Relo, Zulocchi en Vintcent zijn allemaal voor Italië. De bezoekers hebben balbezit, maar het gaat verloren en Wales staat aan de leiding, de thuisploeg klopt, maar wij gaan terug naar de penalty.

Deel

51 minuten: Het Prinsdom zingt het ‘Wales’-lied terwijl het team richting de lijn beweegt, maar Grady morst. Vervolgens stak hij Menoncello hoog over en dus heeft Italië een strafschop en foutloos. Dit alles gaat de kant van Italië op.

Deel

50 min: Wales wint een penalty en Costelloe ruimt een hoekschop op, probeert zoveel mogelijk te pakken maar faalt. Het is vanmiddag de derde keer dat de helft dit doet. Italië foutloos en Wales in balbezit.

Deel

49 minuten: Wales maakt zijn eerste wissel als Grady in het veld komt voor Tompkins, die vandaag niet zijn beste wedstrijd speelde.