Inter Miami CF 3-1 Nashville SC (13 maart 2024) Wedstrijdanalyse

Lionel Messi scoorde een vroeg doelpunt en voegde er daarna nog een toe voordat Inter Miami CF woensdagavond de totale Concacaf Champions Cup-overwinning op Nashville SC achter zich liet terwijl ze doorgingen naar de kwartfinales van het regionale clubtoernooi.

De teams gingen met 2-2 gelijk aan de wedstrijd na de heenwedstrijd in Nashville, maar Luis Suarez scoorde na een goede combinatie met Messi voordat de voormalige Barcelona-ster er zelf één scoorde vanuit het centrum. strafschopgebied om Miami een collectieve buffer van twee doelpunten te geven.

– Streaming op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Messi stond aan het begin van de tweede helft op het veld, maar Miami-coach Gerardo Martino verving hem vijf minuten na de herstart door Roberto Taylor. Het was onduidelijk waarom Messi, die zondag rustte na de 3-2 nederlaag in de MLS tegen Montreal, zich terugtrok, vooral zo vroeg in de tweede helft.

“Leo heeft een spierverrekking in zijn rechterbeen. We willen geen enkel risico met hem nemen”, zei Martino na de wedstrijd. “We hebben geprobeerd om te kijken of hij het na de rust nog wat langer vol kon houden, maar dat zat hem dwars, dus we hebben hem liever weggehaald.”

Het was Messi’s vierde wedstrijd op rij met een doelpunt, waarmee zijn seizoenstotaal dit seizoen op vijf doelpunten en vier assists komt in vijf wedstrijden voor Miami.

Ondanks een 2-0 achterstand leek Nashville gevaarlijk aan de tweede helft, waarbij Drake Callender uit Miami twee goede reddingen maakte om zijn team op voorsprong te houden.

De thuisploeg bracht de wedstrijd echter kort na het uur buiten bereik, toen Suarez een perfecte voorzet vanaf rechts binnenkrulde en Taylor de bal tegemoet stormde en met een krachtige kopbal de stand op 3-0 bracht.

Sam Surridge kopte de voorzet van Shaq Moored in de blessuretijd van de tweede helft binnen en bezorgde Nashville een troostdoelpunt.

Miami speelt vanaf 2 april in de kwartfinales van de CCC tegen de winnaar van de achtste finales tussen Monterrey en FC Cincinnati. Op 16 maart speelt hij tegen DC United.

Luis Suarez en Lionel Messi vieren feest nadat ze voor Miami hebben gescoord tegen Nashville in de Concacaf Champions Cup.

Van Messi wordt ook verwacht dat hij later deze maand op zijn minst een rol zal spelen in de vriendschappelijke wedstrijden van Argentinië tegen El Salvador en Costa Rica, terwijl de WK-kampioenen zich voorbereiden om hun Copa America-titel deze zomer te verdedigen wanneer de Verenigde Staten gastheer zijn van de CONMEBOL Cup. .

De ster uit Miami was twijfelachtig vanwege een kuitblessure tijdens de wedstrijd van zondag tegen Montreal, maar Martino zei na die wedstrijd dat het altijd de bedoeling was om Messi rust te geven voor die wedstrijd.

De rest zag er goed uit voor Messi’s prestatie van woensdag, want hij verspilde geen tijd om indruk te maken.

Hij kreeg een vrije trap nadat hij in slechts vier minuten in de wedstrijd een fout had gemaakt door Nashville-speler Aníbal Godoy, maar zijn inzet werd geblokt. De 36-jarige benutte minuten later zijn kans en gebruikte zijn indrukwekkende visie om een ​​pass te geven aan de indrukwekkende Suárez, die de bal in de rechterbenedenhoek van het net stuurde.

Messi nam vervolgens een pass van Diego Gómez over en scoorde vanuit het strafschopgebied terwijl fans zijn naam begonnen te zingen, voordat Taylor Miami’s derde scoorde.

Nashville kreeg laat in de tweede helft een kans toen Hany Mukhtar voorbij de verdediging van Miami kwam en een schot in de achterkant van het net afvuurde. De scheidsrechters keurden het doelpunt na langdurig onderzoek af, omdat ze concludeerden dat Mukhtar buitenspel stond.

Woensdag was het de vierde keer dat de club uit Nashville van hoofdcoach Gary Smith tegenover Messi stond sinds hij afgelopen zomer bij Inter Miami en MLS kwam.

Ze hadden vóór woensdag drie gelijke spelen gespeeld, waarvan Miami de eerste met 10-9 won na strafschoppen in de finale van de League Cup van 2023. Messi scoorde al vroeg in de wedstrijd en zette de eerste trap om in de penalty shootout toen Miami zijn eerste trofee in de clubgeschiedenis won.

“Het is een eindeloze puzzel”, zei Smith voorafgaand aan de wedstrijd van woensdag. “Je probeert een groep op te zetten om te proberen te beperken wat hij kan. Hij heeft gedurende zijn hele carrière op het hoogste niveau bewezen dat hoe goed je verdedigend of hoe goed georganiseerd ook bent, het kaliber van het individu altijd een manier zal vinden.” “

Deze samenvatting maakt gebruik van informatie van Associated Press.