NBA-fans hadden ontzag voor de Celtics in hun 52-punten nederlaag tegen de Warriors

De Strijders van de Gouden Staat kwamen zondag in de wedstrijd als winnaars van zes van hun laatste zeven wedstrijden, maar hun hoop om die sterke vorm voort te zetten werd snel de bodem ingeslagen boston Celticsdie ze met 52 punten, 140-88, ontmantelde.

Het was een verjaardag om nooit te vergeten Jayson Tatumterwijl de Celtics tijdens de eerste helft een enorme run van 50–11 maakten, waardoor een wedstrijd van 21–21 in het eerste kwart veranderde in een doorbraak van 82–34 tijdens de rust.

Strijders ster Stephen Curry had een ongewoon slechte wedstrijd, scoorde slechts vier punten en schoot een schamele 0-uit-9 vanuit een driepuntsbereik. Moses Moody leidde de basisopstelling van Golden State met 11 punten en was de enige starter die dubbele cijfers bereikte. De Warriors schoten slechts 17,1% vanuit een driepuntsbereik, terwijl Boston 51% van hun pogingen van buiten de boog verborg.

Door de overwinning breidden de Celtics hun huidige winning streak uit naar elf wedstrijden, waarmee ze de Warriors hun vierde grootste nederlaag in de franchisegeschiedenis en hun ergste sinds 2021 bezorgden. Boston is nu de enige franchise in de NBA. geschiedenis met drie plus 50 overwinningen in één seizoen.

NBA-fans op sociale media toonden geen genade voor Golden State na het eenzijdige verlies en vuurden veel grappen af ​​op X.