BEKIJK: Weston McKennie van USMNT levert twee assists voor Dusan Vlahovic in cruciale overwinning op Juventus

Getty-afbeeldingen

Weston McKennie beleeft een van de beste seizoenen uit zijn carrière en was zondag opnieuw bepalend voor Juventus. De Bianconeri versloegen Frosinone met 3-2 dankzij een lastminutedoelpunt van verdediger Daniele Rugani. De USMNT-middenvelder gaf in de eerste helft twee assists aan de Servische aanvaller Dusan Vlahovic om de toon te zetten.

Juventus begon sterk en scoorde al na drie minuten een doelpunt met Vlahovic, die door McKenney in het strafschopgebied werd gevonden, maar daarna kreeg de ploeg van Massimiliano Allegri twee doelpunten tegen aan de gasten Walid Chedira en Marco Brescianini, waarna diezelfde McKenney Vlahovic weer in de zestien vond. doos. en scoorde tegen het einde van de eerste helft de gelijkmaker. Juventus probeerde in de tweede helft van de wedstrijd opnieuw te scoren, maar slaagde daar pas in de laatste actie van de wedstrijd tegen Rugani in, en de Bianconeri wonnen uiteindelijk de eerste clash na twee gelijke spelen en twee nederlagen in de laatste vier.

McKennie was opnieuw een van de beste spelers op het veld voor Juventus en ondanks dat hij dit seizoen geen doelpunt scoorde (met een gecombineerde 2,83xG) heeft hij vijf assists, waaronder twee uit de wedstrijd van zondag. McKennie verliet nog voor het laatste fluitsignaal het veld met een schouderprobleem dat de komende dagen zal worden beoordeeld en Allegri noemde het na de wedstrijd een ontwrichte schouder.

Tijdens het seizoen 2023/24 speelde de USMNT-ster 26 keer in alle competities en miste hij slechts één Serie A-wedstrijd vanwege schorsing. Nadat hij in de zomer van 2023 terugkeerde van een huurperiode bij Leeds United, werd verwacht dat hij weer zou vertrekken. In plaats daarvan besloot coach Allegri hem te behouden, en dit seizoen werd hij een belangrijke speler voor Juventus, en de resultaten op het veld laten zien dat de Italiaanse manager gelijk had.