Door de laatste triple-double-prestatie komt Nikola Jokic in de club met LeBron James en Russell Westbrook

Nog een nacht, opnieuw een drievoudig dubbelrecord voor Denver Nuggets-ster Nikola Jokic. Met 21 punten, 19 rebounds en 15 assists in een 130-110 overwinning op de Washington Wizards op donderdag heeft Jokic nu een triple-double genoteerd tegen elk team waartegen hij heeft gespeeld.

De enige andere spelers die deze prestatie hebben geleverd zijn LeBron James en Russell Westbrook, die het tegen elk team hebben gedaan, inclusief de teams waar ze eerder in speelden. (Westbrook deed het zelfs twee keer.) Jokic zou Denver natuurlijk moeten verlaten als hij ooit lid wilde worden van die exclusieve club, maar dat zal niet snel gebeuren. En als dat ooit gebeurt, zal het niet het najagen van statistieken zijn.

Jokic klaarde de klus bijna in de eerste helft en ging de rust in met 10 punten, 14 rebounds en negen assists zonder een gemist schot tegen de poreuze verdediging van de Wizards. Nauwelijks een minuut na de tweede helft voltooide hij de triple-double en de geschiedenis door Aaron Gordon te passeren voor een één-op-één slag. Het was niet een van de beste assists die je ooit van Jokic zult zien, aangezien Gordon het grootste deel van het werk deed, maar het was toch een assist.

Hier is een blik op hoeveel triple-doubles Jokić heeft tegen elke tegenstander, van DNVR Nuggets.

Alsof het registreren van een triple-double tegen elke andere club nog niet genoeg was, overtrof Jokic ook Wilt Chamberlain voor de meeste triple-doubles zonder een gemist schot. Hij heeft nu vier van dergelijke wedstrijden na een perfecte 10-uit-10-schietprestatie.

Dit was Jokić’s vijfde wedstrijd met minimaal 20 punten, 15 rebounds en 15 assists, wat de vierde wedstrijd aller tijden is. Alleen Oscar Robertson (15), Chamberlain (zes) en Westbrook (zes) hebben er meer.

Voor het seizoen heeft Jokic nu een gemiddelde van 26 punten, 12,1 rebounds en 9,1 assists per wedstrijd, en heeft de Nuggets een gedeelde derde plaats in de Western Conference met 37-19. Het is dus geen verrassing dat hij de MVP-favoriet is en op schema lijkt te zijn om de eer voor de derde keer in vier seizoenen te verdienen.