Napoli 1-1 Barcelona: Champions League laatste 16 heenwedstrijd – live reactie | Champions League

Sleutel evenementen

Barcelona zal de gelukkigste van de twee teams zijn, omdat ze met een kostbaar gelijkspel weglopen van wat ooit een van de moeilijkste plekken in Europa was. Maar ze zullen zich afvragen of ze nog een doelpunt hadden kunnen maken, of op zijn minst de voorsprong konden vasthouden die Robert Lewandowski hen klinisch had gegeven. Zij waren 74 minuten lang de betere ploeg, al zei dat niet veel. Maar dan zal Napoli ook niet al te ongelukkig zijn. Ze waren meestal verschrikkelijk, volkomen tandeloos, alleen voor Victor Osimhen om ze weer op één lijn te brengen met zijn publiek. Nu gaan ze tenminste over drie weken iets meenemen naar de Estada Olímpic Lluís Companys. Lange tijd leek het alsof hij helemaal niets zou nemen.

E-maillink

FULLTIME: Napoli 1-1 Barcelona

De kampioenen van Italië redden een gelijkspel met de kampioenen van Spanje. Zullen zij het seizoen afsluiten als Europees kampioen? Op basis van dit bewijsmateriaal is dit onwaarschijnlijk.

E-maillink

90 min +4: Lewandowski zorgt voor problemen aan de rand van het strafschopgebied van Napoli. De bal wordt weggespeeld naar Gundogan, die naar linksonder krult. Gewoon breed. De bal stuitert en rimpelt het zijnet. Het halve stadion denkt dat het weg is. Maar nee. Een korte stilte voordat iedereen weer adem haalt.

E-maillink

90 min +3: Raspadori probeert van diep te dribbelen, maar komt de scheidsrechter tegen. Hij draait zijn staart en geeft Meret een harde backpass. De keeper breekt door en kreunt dan flink.

E-maillink

90 min +2: … nou ja, Cancelo laat Felix bijna linksaf met een voorzichtige pass. Rrahmani haakt schoon.

E-maillink

90 min +1: Barça sloeg de bal langs de achterkant. Als ze zich konden uitspreken, zouden ze dat doen.

E-maillink

90 minuten: Er komen vier extra minuten bij.

E-maillink

89 minuten: Napoli lijkt het meest waarschijnlijk op een winnaar. Simeone stuurt vanaf 25 meter een speculatief schot over het doel. Niet ver.

E-maillink

87 minuten: João Félix en Oriol Romeu komen in de plaats van Andreas Christensen en … ik om er later op terug. De UEFA was vanavond niet op het hoogtepunt van de oude graphics. Pedri.

E-maillink

Bijgewerkt binnen

85 minuten: Een andere van die hoekschoppen leidt tot wat bagatelle in de Barça-box. Lewandowski werpt zich in paniek over zijn eigen bar. Vervolgens vuurt Raspadori de derde hoek van de lijn af richting Zambo Anguissa en snelt richting de eerste paal. Zambo Anguissa kopt van dichtbij hard. Grote misser. Als het op doel zou zijn, zouden de bal en het net al halverwege de kust van Amalfi zijn.

E-maillink

84 minuten: Opnieuw een hoekschop voor Napoli, want de nieuw aangekomen invaller Raspadori verdient een paar hoekschoppen aan de rechterkant.

E-maillink

82 minuten: Opeens lijkt Napoli bereid en in staat om een ​​tweede te vinden. Lindstrom beweegt naar rechts en wint een hoekschop. Het betekent niets, maar Barca ziet er een beetje van streek uit na de verrassende klap.

E-maillink

80 minuten: Het resultaat van een vrije trap is tijdverspilling. Raphinha vervangt Yamal.

E-maillink

78 minuten: Christensen komt in het boek terecht terwijl hij op cynische wijze Lobotka neerhaalt, die hem 30 meter schopt. Hij voegt zich bij zijn teamgenoot Martinez op de bank; Martinez kreeg een gele kaart omdat hij te sterk suggereerde dat Osimhen voor het doel een fout op hem had gemaakt.

E-maillink

77 minuten: Dat doel had hij echt niet kwam. Het was Osimhen’s laatste balgevoel, want hij werd vervangen door Simeone. Stadio Diego Armando Maradona maakt eindelijk lawaai!

E-maillink

DOEL! Napoli 1-1 Barcelona (Osimhen 75)

Nu hebben ze dat gedaan! Dit kwam voort uit het absolute Niets. Zambo Anguissa stapt het linkerveld in. Hij passt laag naar Osimhen, net binnen het strafschopgebied, met zijn rug naar het doel, en Martinez achter hem. Osimhen draait zich om, Martinez struikelt, Osimhen haalt zijn schouders op en gaat linksonder naar binnen! Napoli ging nergens heen, maar kijk nu!

Victor Osimhen van Napoli schiet… Foto: Remo Casilli/Reuters
De resultaten… Foto: Ciro de Luca/Reuters
Vervolgens viert hij het weer op niveau brengen van de thuisploeg. Foto: Ciro de Luca/Reuters
E-maillink

74 minuten: Politano probeert de lege ruimte aan de rechterkant in te rennen, maar zijn doelbewuste run wordt gestopt door De Jong, die beweegt om de controle over te nemen en de bal het doel in te nemen. Napoli heeft nog steeds geen doelpunt gescoord.

E-maillink

72 minuten: Osimhen draait, draait en probeert in een ruimte in de Barca-box te jongleren. Maar het bestaat niet. Het is een enorm frustrerende avond voor de aanvaller, die net als de eerder genoemde Kvaratskhelia ook menig editie van de Rumor Mill zal vullen, nu het sombere seizoen van Napoli van kwaad tot erger dreigt te gaan.

E-maillink

70 minuten: Om eerlijk te zijn tegen Napoli-coach Francesco Calzona heeft Kvaratskhelia de wortel van alles bereikt.

E-maillink

69 minuten: Dubbele wissel voor Napoli, want Hamed Traorè en Jesper Lindstrøm komen in de plaats van Jens Cajuste en absoluut woest Khvicha Kvaratskhelia. De Napoli-ster gooit geërgerd zijn kauwgom weg voordat hij over het veld stampt met een zwarte tekenfilmwolk boven zijn hoofd en een woeste clip. Transfergeruchten ahoy!

E-maillink

67 minuten: Di Lorenzo is op rechts hard aan het werk. Eén voorzet werd weggewerkt door Martinez, de andere werd geblokt door Pedri. De thuiskapitein probeert zijn team hier weer in te krijgen.

E-maillink

66 minuten: Meret neemt zelfverzekerd de corner.

E-maillink

65 minuten: Vrije trap voor Barcelona vanaf rechts. De meeste in de Napoli-box. Gundogan kan de eerste man niet zuiveren. Maar Napoli kan niet wegspelen, en de bal wordt weggespeeld naar Pedro, die speculatief vanaf de rand van de D schiet. Het is recht op Meretto af, die een niet overtuigende par maakt. De bal vliegt de lucht in en landt vervolgens bijna linksboven. Inch breed. De doelman kwam er gelukkig mee weg.

E-maillink

64 minuten: Napoli probeert terug te vechten via Politano, die op rechts oprukt. Maar zijn lage voorzet kopt langs De Jong en vervolgens ruimt Ter Stegen de daaruit voortvloeiende hoekschop weg. Barça bracht het Stadio Diego Armando Maradona ernstig tot rust.

E-maillink

62 minuten: Daarmee kwam een ​​einde aan een reeks van vier Champions League-wedstrijden zonder doelpunt voor Lewandowski. Hij had niet veel ruimte om een ​​schietkans vorm te geven… maar het lukte hem toch. Dat was het moment waarop hij zijn laars verliet.

E-maillink

DOEL! Napoli 0-1 Barcelona (Lewandowski 60)

Nu fluiten ze in de rij. Pedri geeft een slimme pass via het linkerkanaal naar Lewandowski, net binnen het strafschopgebied. Lewandowski raakt de rechterkant aan, gaat weg van Di Lorenzo en Jesus, en schiet laag in de linkerbenedenhoek. Simpel, en Meret had geen kans om zichzelf te redden!

Robert Lewandowski van Barcelona schiet… Foto: Remo Casilli/Reuters
En de resultaten. Foto: Remo Casilli/Reuters
Vier het dan. Foto: Francesco Pecoraro/Getty Images
E-maillink

59 minuten: Barca deed het zonder enig effect, afgezien van het irriteren van de thuisfans, die weer gingen joelen.

E-maillink

58 minuten: Barca deed er goed aan om het enthousiasme van Napoli na het föhnen in bedwang te houden. Ze beginnen een beetje controle te krijgen.

E-maillink

56 minuten: Martinez slaat Osimhen tegen de grond terwijl de spits op rechts vecht. Poot opgehangen in agrarische stijl. De Barça-verdediger is maar al te blij om een ​​gele kaart te voorkomen. Napoli vult het strafschopgebied, maar uit de vrije trap komt niets.

E-maillink

55 minuten: Gundogan vindt Lewandowski aan de rand van de D. De voormalige Manchester City-ster draait zich om en probeert Pedri via het linkerkanaal te spelen, maar de pass wordt te gaar. Het zou een prachtige zet zijn geweest als de laatste bal zijn doel had gevonden.

E-maillink

53 minuten: Politano denkt dat hij een corner van rechts heeft gewonnen, maar de scheidsrechter en grensrechter zijn het daar niet mee eens. Terwijl de thuisploeg zich haastte, schakelde Barca snel over naar de andere kant, waarbij Cancelo laag voorkwam vanaf links. Terwijl de geelhemden in het midden op de loer liggen, wachtend om toe te slaan, doet Jesus er uitzonderlijk goed aan om zijn voet uit te schuiven en de bal in de hoek te laten afketsen. Er komt niets uit de kit.

E-maillink

51 minuten: Gundogan komt naar rechts en schiet een wild schot hoog en wijd naar rechts. Hij had niemand bij zich, dus hij had het recht om met de dobbelstenen te gooien.

E-maillink

50 minuten: Links wat gras waar de osimen tegenaan kunnen lopen. Hij weet echter dat hij buitenspel staat, en hoewel hij ingrijpt en schiet, is dat niet met grote overtuiging. Hij trekt een grimas en ziet eruit als een man die niet erg blij is met het serviceniveau dat hij vanavond krijgt.

E-maillink

49 minuten: Rechtsonder vindt De Jong Yamal in de ruimte. De jongeling zakt voor Gundogan, die zijn lichaam opent en de bal rechtsonder probeert te plaatsen. Hij vangt hem helemaal niet en Meret bijt er gemakkelijk in.

E-maillink

48 minuten: Lewandowski en Gundogan draaien en draaien op de rand van Napoli, maar niets kan voorbij Rrahmani en Jesus komen.

E-maillink

46 minuten: Napoli scoorde in de eerste helft niet. Hun nieuwe coach Francesco Calzona had hen bij de rust duidelijk goed geföhnd toen ze recht uit de blokken kwamen. Kvaratskhelia zette een kruis voor Politano, die naar rechts kopte. Nog steeds geen poging om het doel te bereiken, maar, nou ja, weet je. Dat is beter.

E-maillink

Napoli begint aan de tweede helft. Geen veranderingen. “Zal een van deze teams de Champions League winnen?” vraagt ​​Peter Oh zich af. ‘Ik betwijfel of de letter op de badge van de gastheer een aanwijzing biedt voor het antwoord.’

E-maillink

Halverwege entertainment.

E-maillink

HALFTIJD: Napoli 0-0 Barcelona

… en verschijnt een seconde nadat de klok 45 heeft bereikt. Dit was niet geweldig.

E-maillink

44 minuten: Beide teams kunnen wel wat advies gebruiken. Zomaar, de rust komt eraan.

E-maillink

42 minuten: Dit is allemaal een beetje smerig. Het ontbreekt beide ploegen aan vertrouwen.

Barcelona’s Robert Lewandowski en Napoli’s Juan Jesus (links) strijden om de bal terwijl Napoli’s Khvich Kvaratskhelia (tweede rechts) en Barcelona’s Jules Kounde (rechts) toekijken. Foto: Gregorio Borgia/AP
E-maillink

40 minuten: Di Lorenzo zweeft een voorzet vanaf rechts binnen en verdient een corner vanaf links. Kvaratskhelia staat op het punt het aan te nemen, maar moet wachten terwijl de scheidsrechter Osimhen en Christensen de les leest over worstelen. Dan komt de hoek, en het was het wachten echt niet waard.

E-maillink

38 minuten: Politano zet een voorzet vanaf de rechterkant binnen, maar Napoli is nauwelijks aanwezig in het strafschopgebied van Barca en opnieuw kunnen de bezoekers de situatie gemakkelijk aan. De thuisfans zijn momenteel ongewoon stil.

E-maillink

37 minuten: Een vrije trap van Politano, die niet bepaald veel vertrouwen heeft in het nemen van een vrije trap, vindt op de een of andere manier zijn weg naar Di Lorenzo, net binnen het strafschopgebied van Barcelona. Maar Di Lorenzo kan Araujo niet keren en de bezoekers ruimen op. Ter Stegen had niets te doen.