Knicks protesteert verlies – Na de controversiële overtreding van Brunson kon New York zich aansluiten bij een exclusieve club

Nu de New York Knicks strijden om een ​​plaats in de bovenste helft van de play-offrace op de Eastern Conference, zou het verlies van maandag (105-103) tegen de Houston Rockets kostbaar kunnen blijken.

Wat nog meer pijn doet: volgens de autoriteiten had deze uitslag nooit mogen gebeuren.

Zowel het laatste twee minuten durende rapport van de NBA als play-by-play-directeur Ed Malloy erkenden dat Knicks-bewaker Jalen Brunson ten onrechte werd opgeroepen voor een laatste seconde-fout op Rockets-bewaker Aaron Holiday.

Dinsdag dienden de Knicks een protest in bij de NBA om het verlies aan te vechten, vertelden bronnen aan Adrian Wojnarowski van ESPN.

De geschiedenis staat echter niet aan de kant van New York als het gaat om succesvolle in-game protesten. Dat is volgens onderzoek van ESPN Stats & Information slechts zes keer gebeurd in de geschiedenis van de NBA en slechts één keer in de afgelopen 41 jaar.

Shaquille O’Neal werd ten onrechte gecalld voor zes overtredingen, terwijl hij er maar vijf had. De wedstrijd werd hervat op 8 maart 2008, maar niemand scoorde in 51,9 seconden, wat na verlenging werd herhaald.

The Hawks wonnen met 114-111, en O’Neal speelde niet – hij werd geruild naar de Suns voordat de wedstrijd werd hervat.

Er werd een fout in een dubbele rijstrook gefloten nadat Norm Nixon er niet in slaagde de bal weg te spelen bij een vrije worppoging, resulterend in een rebound. Het had een no-call moeten zijn en Nixon had de vrije worp moeten nemen.

De Lakers wonnen de rebound, brachten de wedstrijd gelijk en wonnen in dubbele verlengingen.

De wedstrijd werd hervat op 13 april 1983, met een voorsprong van 116-114 voor de Spurs met nog drie seconden te gaan, en Nixon probeerde een vrije worp te nemen. San Antonio won de wedstrijd met drie punten verschil.

Scheidsrechter Richie Powers noemde Nets-hoofdcoach Kevin Loughery drie technische fouten, waarmee hij de limiet van twee overschreed.

De laatste 17:50 van de wedstrijd, waarin ook Bernard King, Phil Jackson en Julius Erving te zien waren, werd op 23 maart 1979 herhaald.

Het leuke is dat deze teams daadwerkelijk met elkaar ruilden tussen het originele spel en de herhaling. Hierdoor speelden Eric Money, Harvey Catchings en Ralph Simpson uiteindelijk voor beide Nets En 76ers – de enige spelers in de geschiedenis van de NBA die voor beide teams in dezelfde wedstrijd het veld betreden, volgens ESPN Stats & Information.

De laatste vier seconden van deze wedstrijd werden opnieuw gespeeld op 1 februari 1972, nadat de Cavaliers met succes hadden geprotesteerd dat ze niet het volledige voordeel van een time-out hadden gekregen.

De score van de wedstrijd bleef hetzelfde, waarbij de Braves met één punt wonnen.

6 november 1969: Atlanta Hawks versus Chicago Bulls

Bekend als het fantoomzoemerspel, werd de tip bij de zoemer niet toegestaan ​​nadat de scheidsrechters het er niet over eens waren of de zoemer klonk voordat het velddoelpunt plaatsvond.

De wedstrijd werd hervat met nog één seconde te gaan en de wedstrijd stond gelijk op 124. The Hawks wonnen vervolgens met vijf punten voorsprong in de verlenging.

28 november 1952: Milwaukee Hawks versus Philadelphia Warriors

The Hawks hadden vanwege schorsingen nog maar vier spelers in aanmerking, maar mochten per ongeluk een vijfde speler binnenhalen. Ze wonnen met 78-77 in dubbele verlengingen.

Het protest resulteerde in een volledige herhaling van de wedstrijd van 11 maart 1953 in Pittsburgh. De Warriors wonnen met 72-69 … in de verlenging.