Anthony Davis heeft een belangrijke wedstrijd als de Lakers de Pistons verslaan

LOS ANGELES, CA - 13 FEBRUARI 2024: Los Angeles Lakers-bewaker Spencer Dinwiddie (26) krijgt teen-tot-teen na een rebound tegen Detroit Pistons-centrum James Wiseman (13) en Pistons-aanvaller Troy Brown Jr.  in de eerste helft in Crypto.com Arena op 13 februari 2024 in Los Angeles, Californië.  (Gina Ferazzi/Los Angeles Times)

In het begin van de tweede helft van de grotendeels scheve wedstrijd van dinsdagavond probeerde Austin Reaves de bal achter de rug van LeBron James te plaatsen.

Het grootste deel van de eerste helft waren de Lakers in Harlem Globetrotter-vorm, waarbij de bal van speler naar speler zoefde. Dat is het soort aanvallende ritme waarin ze zich de afgelopen maand bevonden, terwijl ze zichzelf in die periode hebben getransformeerd in een top-10-aanval.

Maar deze keer waren de Lakers te los, de bal schoot vrij rond en zorgde vroeg in het derde kwartaal voor een snelle break van drie tegen één voor de Detroit Pistons.

In de meeste situaties zou dit problemen betekenen. Maar wanneer de terugkerende Laker Anthony Davis is, draait de vergelijking om.

Davis schakelde met gemak de lay-up van Jaden Ivey op de rand uit, Davis maakte een fout en bij het volgende balbezit sloeg D’Angelo Russell een driepunter – het soort reeks dat Davis het hele seizoen heeft gereden.

Lakers-aanvaller Taurean Prince reageert nadat hij een fout heeft gemaakt tijdens het rijden naar de basket.

In de laatste thuiswedstrijd van de Lakers vóór de All-Star break domineerde Davis het veld, schietend, scorend, passerend en verdedigend terwijl zijn team de nederige Pistons met 125-111 versloeg.

Davis scoorde 20 punten, pakte 14 rebounds en deelde vier assists uit met zes geblokkeerde schoten terwijl hij het hele vierde kwartaal uitzat. Hij is pas de derde speler dit seizoen die deze cijfers in een wedstrijd heeft en de vijfde die dit in minder dan 30 minuten doet.

De Lakers (28-25), één wedstrijd verwijderd van het feit dat alle vijf de starters minstens 20 punten scoorden, hadden alle vijf de starters minstens 15 punten, terwijl het team vroeg in de tweede helft een voorsprong van 24 punten opbouwde voordat ze de Pistons de rest tegenhielden. van de weg.

Het was de vijfde overwinning van de Lakers in hun laatste zes wedstrijden, en de ploeg speelde woensdag in Utah voordat ze de All-Star break ingingen.

Lakers-aanvaller Anthony Davis komt in positie na een defensieve rebound tegen Shake Milton in de eerste helft.

Terwijl het team stil was op de handelsdeadline, maakte Spencer Dinwiddie, die wordt beschouwd als de beste speler op de buy-outmarkt, zijn debuut voor het team uit zijn geboortestad en scoorde zes punten met zeven assists in de 31e minuut vanaf de bank.

De Lakers hadden als team 32 assists, 12e ze hebben 30 of meer keer gespeeld in hun laatste 18 wedstrijden.

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief over alles wat met Lakers te maken heeft.

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk in de Los Angeles Times.