Voorbeschouwing op het kampioenschap: Leeds springt over Southampton na een wandeling door Swansea | Kampioenschap

Leeds weggevaagd Swansea Met 4-0 boekten ze een zevende kampioensoverwinning op rij, waarmee ze boven Southampton naar de tweede plaats schoven en hun grootste overwinning van het seizoen evenaren.

De gastheren kregen te maken met een zware strijd die hen ver te boven ging, nadat Crysencio Summerville en voormalig Swansea-aanvaller Joël Piroe binnen de eerste tien minuten toesloegen.

Wilfried Gnonto voegde een brace toe om er vier doelpunten van te maken in evenveel wedstrijden als de ploeg van Daniel Farke hun drang naar automatische promotie in stijl voortzette.

Zuidampton hebben sinds 23 september niet meer verloren in de competitie, maar hun ongeslagen reeks van 22 wedstrijden werd afgebroken tegen Bristol stad in Ashtonpoort. Doelpunten in de tweede helft van Sam Bell, Rob Dickie en Harry Cornick ondermijnden het bod van Saints op automatische promotie toen City een onderhoudende wedstrijd met 3-1 won.

De thuisploeg kwam in de 52e minuut op voorsprong toen Anis Mehmeti en Jason Knight passes uitwisselden aan de rechterkant van het strafschopgebied, en Mehmeti laag voorkwam voor Bell en vanaf zes meter.

Stuart Armstrong van Southampton ziet er neerslachtig uit terwijl Bristol City hun derde doelpunt viert. Foto: Graham Hunt/ProSports/Shutterstock

Centrale verdediger Dickie rees boven de verdediging van de Saints en kopte in de 72e minuut de hoekschop van Joe Williams vanaf links binnen, en Cornick drukte de stempel op het indrukwekkende optreden van City door de voorzet van tweede invaller Ross McCrorie in de 82e minuut binnen te tikken.

Southampton moest wachten op blessuretijd om te reageren toen Adam Armstrong vanaf de stip scoorde na een overtreding op Kyle Walker-Peters.

Een korte handleiding

League One: De comeback houdt Pompey foutloos aan de top

Show

Portsmouth kwam van achteren tegen Cambridge om hun voorsprong van zes punten op de top te behouden met een 3-1 overwinning in Fratton Park.

Danny Andrew kopte de hoekschop van Sully Kaikai binnen en bezorgde de bezoekers op voorsprong, maar toen vlak voor rust een fout werd gemaakt op Kusini Yengi, schoot de Australische spits de daaropvolgende strafschop binnen.

Vijftien minuten na de tweede helft kwam Portsmouth voor de eerste keer op voorsprong toen Yengi en Paddy Lane samen Myles Peart-Harris opstelden voordat Abu Kamara een schitterende derde plaats binnenschoot.

Derby en Bolton willen graag profiteren van elk potentieel verlies in leiderschap en hebben bijgedragen met overwinningen die hen in contact houden. DerbyHet uitsucces ging verder met een 3-0 overwinning op Exeter het begon toen Max Bird over schoot voordat Nathaniel Mendez-Laing na de pauze een stijlvolle seconde toevoegde. Aanvaller Tom Barkhuizen scoorde vervolgens een comfortabele overwinning na het spelen in Mendez-Laing

Gethin Jones knikte Bolton vooruit tegen Wycombe en er waren geen doelpunten meer tot de blessuretijd toen Jon Dadi Bodvarsson en Luke Leahy elk scoorden in de 2-1 overwinning van de gastheren in het Toughsheet Community Stadium.

Aan de onderkant Carlisle zagen een kans om hun kansen op degradatie te vergroten zonder water onder water Burtonterwijl ook de regen het gevolg was Peterborough‘s wedstrijd tegen Haven Vale worden teruggeroepen.

Lezing een derde overwinning op rij werd hen ontzegd toen Brendan Sarpong-Wiredu diep in de blessuretijd dook om een ​​1-1 gelijkspel veilig te stellen voor Vloothoutdie een waardevol punt behaalden in hun eigen strijd tegen degradatie.
De beugel van Elliot Bonds werd sterker Cheltenhamoverlevingshoop op een 2-0 overwinning Zwartpool. Charlton En Lincoln gelijkspel 1-1, Leyton Orient verslaan Noordampton 4-3, Oxford ze scoorden er ook vier toen ze werden verslagen Wigan 4-2, Bristol Rovers waren 3-2 winnaars bij Stevenage En Shrewsbury En Barnsley gelijkspel 1-1.

Bedankt voor uw feedback.

Leiders Leicester versterkten hun positie aan de top toen aanvoerder Jamie Vardy scoorde tegen zijn jeugdclub in een 2-0 overwinning Sheffield Woensdag in het King Power Stadion.

De ploeg van Enzo Maresca won de wedstrijd tijdens de rust en heeft nu veertien punten voorsprong op de op de derde plaats geplaatste Saints, terwijl de promotie naar de Premier League dichterbij komt. Vardy, vrijgelaten door de Owls omdat hij als tiener te klein was, speelde na vier minuten ook een rol in de openingstreffer van Abdul Fatawu.

Januari-aanwinsten Mikey Johnston en Andreas Weimann scoorden in beide helften West Brom verslaan Cardiff 2-0 voor de vijfde overwinning op rij voor de Championship-gastheer, waardoor Albion in de play-offs blijft.

Johnston scoorde in de eerste minuut toen hij de worp van Tom Fellows vanaf de rechterkant binnenkwam. In de 80e minuut scoorde Weimann zijn tweede doelpunt in Albion-kleuren toen hij een slimme zet van zijn aanvoerder Jed Wallace afrondde.

nieuwsbriefpromotie overslaan

League Two: Mansfield sloeg negen toen Stockport bezweek voor Crewe

Show

StockportDe voorsprong bovenaan werd teruggebracht tot één punt nadat er thuis met 3-1 werd verloren Crewe. Mickey Demetriou, Ed Turns en Josh Austerfield scoorden voor Crewe, die op de derde plaats dichter bij de leiders komt.

Het meest dramatische resultaat van de avond was in Field Mill, waar Mansveld gegeseld Harrogaat Met 9-2 werd de derde overwinning op rij geboekt.
De op de tweede plaats geplaatste Stags profiteerde optimaal van de punten van Stockport en maakte amok, waarbij Hiram Boateng een hattrick sloeg en Lucas Akins tweemaal scoorde.

Kruiwagen En MK Dons verloren positie in de play-offrace met verliezen voor Bos Groen En Bradford dat wil zeggen, maar Wrexham En Notts County ze hebben allebei gewonnen.

Aan de onderkant Sutton dacht dat ze een punt veilig hadden gesteld Wrexham toen Charlie Lakin de opener van Will Boyle teniet deed, maar Elliot Lee sloeg in de 85e minuut toe voor de bezoekers.

Er waren overwinningen voor Accrington En Meercambeterwijl Crawley En Walsall gelijkspel 1-1, Salford En Doncaster gelijk 2-2, Gillingham En Swindon deelden dezelfde score en wedstrijd tussen hen Colchester En Grimsby verweerd.

Norwich staan ​​zesde na herstel van een voorsprong van twee doelpunten Watford 4-2 op Carrow Road. De Canarische Eilanden leken de leiding te hebben na tweemaal te hebben gescoord in acht minuten in de eerste helft via Ashley Barnes en Josh Sargent, maar de Hornets sloegen terug toen Mileta Rajovic vlak voor rust scoorde en Yáser Asprilla een knaller op lange afstand scoorde om halverwege gelijk te maken. door . door de tweede periode.

Maar de thuisploeg hield de zenuwen onder controle en twee snelle doelpunten van Gabriel Sara en Christian Fassnacht zorgden voor een zwaarbevochten overwinning, waardoor de thuisploeg negen wedstrijden ongeslagen bleef, terwijl Watford opnieuw een klap uitdeelde aan de hoop op een plaats in de top zes.

Hoe meld ik mij aan voor meldingen over het laatste sportnieuws?

Show

• Download de Guardian app vanuit de iOS App Store op iPhone of de Google Play Store op Android door te zoeken naar ‘The Guardian’.
  • Als je de Guardian-app al hebt, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie gebruikt.
  • Tik in de Guardian-app op de menuknop in de rechterbenedenhoek en ga vervolgens naar Instellingen (het tandwielpictogram) en vervolgens naar Meldingen.
  • Schakel sportaankondigingen in.

Nieuw Zwartbrand de terugkeer van manager John Eustace naar zijn oude club Birmingham eindigde in een teleurstelling toen Rovers op een 1-0 nederlaag viel. Andre Dozzell scoorde het enige doelpunt in de 77e minuut om een ​​einde te maken aan de 388 minuten durende droogte van zijn ploeg en hun dominantie te belonen.

Onderkant van de tafel RotherhamDe problemen bleven voortduren, want thuis gingen ze met 2-1 onderuit Romp. Christ Tiéhi schoot de Millers in de vierde minuut op voorsprong, maar het eigen doelpunt van Cameron Humphreys, dat werd afgeweerd na een dappere voorzet van Rabon Jaden Philogene, trok de Tigers weer binnen en invaller Noah Ohio zorgde ervoor dat hun play-off op koers bleef met een doelpunt. Winnaar van de 75e minuut.