Chris Finch over nederlaag na Karl-Anthony Town 62 – ‘Onvolwassen basketbal’

MINNEAPOLIS – Karl-Anthony Towns scoorde 62 punten, waarvan 44 in de eerste helft, maar de Charlotte Hornets wisten een achterstand van 18 punten uit te wissen en versloegen de Minnesota Timberwolves maandagavond met 128-125.

Towns had een beste 60 in zijn carrière, wat ook een record in Minnesota is.

Towns scoorde echter slechts vier punten bij 2-uit-10-schieten in het vierde kwartaal, toen de Timberwolves met 36-18 werden overtroffen. Hij dacht dat er een fout op hem werd gemaakt tijdens een drive naar de basket in de laatste seconden, met Minnesota met één achterstand, en kwam toen te kort bij een driepuntspoging op het laatste balbezit.

Timberwolves-coach Chris Finch hekelde zijn team na de wedstrijd en noemde het een “absoluut walgelijke defensieve prestatie en onvolwassen basketbal.” Finch bekritiseerde vervolgens de manier waarop de Timberwolves reageerden op de hete start van Towns en zei dat ze niet meer zochten naar het juiste spel.

“Ik bedoel, het komt vaak voor dat je, alleen maar omdat je twee, drie of vier punten op rij hebt gescoord, of baskets op rij hebt gemaakt… je weet natuurlijk dat we gaan proberen de hete hand te voeden “Je bent op zoek naar de hete hand, maar op een gegeven moment moeten we terug naar het echte spel, we moeten terug naar het echte werk”, zei Finch.

Towns eindigde 21-uit-35 vanaf de vloer, inclusief 10-uit-15 vanuit 3-punts range, en bezit nu de top drie punten in de 35-jarige geschiedenis van de Wolves.

“Het ziet er niet erg goed of historisch uit om zo’n avond met verlies te hebben”, zei Towns.

De Wolves isoleerden Towns met nog twaalf seconden te gaan, maar Leaky Black blokkeerde zijn lay-uppoging en sloeg vervolgens een paar vrije worpen aan de andere kant.

Towns’ gemiste wanhoop 3 in de laatste seconden maakte het de 21e keer in de geschiedenis van de NBA dat een speler 60 of meer punten scoorde bij een nederlaag.

Towns zei dat zijn prestatie geen positieve prestatie was, gezien het verlies.

“We zijn nummer 1 in het Westen, een van de beste teams in de NBA; er is geen tijd voor morele overwinningen, zilveren randjes, ‘geweldige avond, alleen niet de finish die we wilden.’ We moeten een manier vinden om te winnen”, zei hij. “Het gaat om het winnen van de wedstrijd. Het gaat om nummer 1 blijven in het Westen. Het gaat om het beter beschermen van het thuisveld, wat boven alles het allerbelangrijkste is.”

In de eerste helft sloeg Towns 14-uit-17 uit het veld en 8-uit-9 uit 3-punts range, terwijl de Wolves een voorsprong van 69-64 namen. De acht driepunters in één helft waren twee minder dan het NBA-record. Het NBA-record voor punten in de eerste helft wordt gedeeld door David Thompson en George Gervin met 53.

Miles Bridges had 28 punten en Brandon Miller had er 27 voor de Hornets, die zeven van hun laatste acht wedstrijden verloren en op de derde plaats stonden in de Eastern Conference die maandag van start ging. Minnesota heeft ondertussen voor de tweede keer dit seizoen twee wedstrijden op rij verloren.

“Zoals ik al zei, er zijn veel manieren om onvolwassen te zijn,” zei Finch. “Er zijn altijd veel manieren om onvolwassen te zijn. Er waren hier over de hele linie veel onvolwassen optredens. We negeerden het spel volledig, we negeerden onszelf volledig, en we kregen precies wat we verdienden.”

De scorende prestaties van Towns overschaduwden Joel Embiid’s avond van 70 punten voor de Philadelphia 76ers in hun overwinning op de San Antonio Spurs. Volgens ESPN Stats & Information werden Towns en Embiid het vierde paar NBA-spelers dat op dezelfde dag minstens 60 punten scoorde en de eerste sinds David Thompson (73) en George Gervin (63) in 1978.

De Associated Press heeft aan dit verhaal bijgedragen.