Rachel Daly prijst de moed van Aston Villa na het scoren van WSL-winnaar in Leicester | Superliga voor dames

Aston Villa’s wedstrijdwinnaar Rachel Daly bracht hulde aan de moed van haar team toen ze zich herstelden van de teleurstelling in de FA Cup en bij Leicester wonnen bij hun terugkeer in de Women’s Super League.

De Engelse aanvaller scoorde in de 16e minuut en verzekerde zich van een 1-0 overwinning in het Pirelli Stadion, maar Villa had verdediger Sarah Mayling te danken voor de late nul op een avond toen ook doelman Daphne van Domselaar schitterde.

Het was de perfecte reactie op de 3-0 bekernederlaag van afgelopen zaterdag tegen Everton, toen een vierde overwinning van het seizoen de ploeg van Carla Ward naar de zevende plaats op de ranglijst bracht.

Gevraagd door het officiële X-bevel van de club om haar vijfde competitiedoelpunt van de campagne te herzien, zei Daly: “Het was prima, om eerlijk te zijn. Ik neem het.

“Eerlijk gezegd, wat een prestatie van iedereen. Dat is karakter vanavond. We wisten dat we het spel moesten omgooien door de prestatie van vorige week, en dat geldt voor iedereen, van de blokken aan de lijn tot aan de grit gedurende de hele wedstrijd. Natuurlijk was het leuk om te scoren, maar wat een overwinning.”

Villa genoot van het grootste deel van de eerste helft en ging wellicht meer dan een doelpunt achterstand de rust in. Leicester eindigde echter sterk en leek voorbestemd om een ​​punt te pakken in de finale, maar Mayling blokkeerde het schot van invaller Ava Baker op doel in de 87e minuut.

Leicester-manager Willie Kirk, wiens op de negende plaats geplaatste ploeg sinds oktober geen competitiewedstrijd meer heeft gewonnen, gaf toe dat zijn ploeg een andere mentaliteit moest aannemen dan degene die hen zo goed van pas kwam in de succesvolle poging van vorig seizoen om in de topklasse te blijven.

nieuwsbriefpromotie overslaan

Hij zei tegen BBC Leicester: “We willen het beste team zijn. Mensen vergelijken ons met vorig jaar, maar we zitten niet in vorig jaar, we willen de druk voelen. Vorig jaar zijn we allemaal gedegradeerd en het kan gemakkelijk zijn om met die druk om te gaan. Maar we moeten leren leven met nieuwe verwachtingen, en dat gaat gepaard met een mentaliteitsverandering.”