De Fransman verijdelde de rematch tussen Novak Djokovic en Ben Shelton

Novak Djokovic begint terug te keren naar Grand Slam-vorm en wint vrijdag voor het eerst in twee sets in twee sets met een 6-3, 6-3, 7-6 (2) overwinning op Thomas Martin Etcheverry in zijn 100e Australian Open overeenkomst.

De 24-voudig grote winnaar is 92-8 in Melbourne Park, waar hij de titel tien keer heeft gewonnen en een winning streak van 31 wedstrijden heeft.

Alleen Roger Federer (117) en Serena Williams (105) speelden meer wedstrijden op het eerste grote toernooi van het seizoen.

Djokovic had gezondheidsproblemen en zijn rechterpols deed pijn. Hij verloor sets in elk van de eerste twee rondes van de 18-jarige Kroatische kwalificatiewedstrijd Dino Primzić en Aleksej Popirin, toen hij een heckler uitdaagde om “het in mijn gezicht te zeggen”.

AUSTRALISCHE OPEN TREK: Heren | Vrouwen

Tegen de 24-jarige Etcheverry kreeg hij niet eens een breakpoint tegen.

Niet dat de als 30e geplaatste Etcheverry hem niet uitdaagde, want hij probeerde echt de grond te raken en ballen te achtervolgen – tot het punt waarop hij van het veld moest afwijken om het net te ontwijken in de derde set en bijna tegen de scheidsrechters aan botste. stoel.

Toen Djokovic de overwinning naderde, begon hij zijn wijsvinger tegen zijn oor te leggen nadat hij de winnaar had geraakt, wat meer steun en lawaai veroorzaakte van het publiek in de Rod Laver Arena.

Nadat hij met een paar azen had afgesloten om voor de 16e keer door te gaan naar de vierde ronde, was zijn feest stil.

“Het was een geweldige wedstrijd”, zei Djokovic. “De beste prestatie die ik in dit toernooi heb gehad. Ik ben blij met de manier waarop ik speelde, vooral de eerste twee sets.

“Hij verhoogde zijn niveau in de derde set (en) we gingen van teen tot teen.”

Djokovic speelt tegen nummer 20 Adrian Mannarin uit Frankrijk, die de nummer 16 Amerikaan Ben Shelton in vijf sets versloeg. Djokovic kwam het veld op toen ze in de eerste set zaten en eindigde terwijl de wedstrijd Shelton-Mannarino nog aan de gang was.

Djokovic versloeg Shelton in de halve finales van de US Open in één wedstrijd voordat hij zijn record van de 24e Grand Slam-titel won.

Uit commentaren die eerder deze week in de Franse media aan hem werden toegeschreven, bleek dat Djokovic de spot dreef met Sheltons “Hang up!” een gebaar van viering na die overwinning als teken van vergelding voor een of andere onsportieve provocatie.

Shelton wilde er na zijn eerdere rondes niet over praten.

Potentiële kwartfinalisten in die sectie zijn onder meer de Australische nummer twee Stefanos Tsitsipas uit 2023, die Luca Van Assche met 6-3, 6-0, 6-4 versloeg, en nummer 12 Taylor Fritz, die Fabian Morozsan met 3-6, 6 versloeg. -4, 6-2, 6-2.

Nr. 4 Jannik Sinner verkeert in goede vorm in de onderste helft van de loting en gaat door naar de laatste 16 zonder een set te laten vallen na een 6-0, 6-1, 6-3 overwinning op Sebastian Baez. Vervolgens neemt hij het op tegen het vijftiende reekshoofd Karen Khachanov, die Tomas Machac versloeg met 6-4, 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5).

In een andere wedstrijd van de avond zette de lokale hoop Alex de Minaur de streak voort met een 6-3, 6-3, 6-1 overwinning. overwinning op Flavio Cobolli.