De Edmonton Oilers vestigden een nieuw teamrecord met hun tiende opeenvolgende overwinning – Edmonton

De Edmonton Oilers vestigden zaterdagavond een teamrecord met hun 10e overwinning op rij met een 2-1 overwinning in de verlenging op de Montreal Canadiens.

“We hebben net manieren gevonden om te winnen; of het nu om goed keepen ging, speciale teams, powerplays, penalty kills – de derde, vierde of eerste lijn dragen allemaal bij”, zei Oilers-hoofdcoach Chris Knoblauch na de wedstrijd.

De Canadiens kwamen al vroeg in de wedstrijd op gang toen Cole Caufield Stuart Skinner vanaf de linkerkant raakte.

De Oilers kregen in de tweede periode een aantal goede scoringskansen. Leon Draisaitl vond Connor McDavid voor een open blik op het machtsspel, maar McDavid schoot naast. Laat in de tweede inning vuurde Ryan Nugent-Hopkins een one-timer af naar de rechterkant, maar Sam Montembault stapte over en redde.

Ontvang het laatste nationale nieuws. Het wordt elke dag naar uw e-mailadres verzonden.

In de eerste minuut van de periode reed Warren Foegele naar het net, waardoor de puck tussen de schaats van Montembault en de paal terechtkwam. Leon Draisaitl scoorde en bracht de stand op 1-1. De Canadiens hadden moeite om te keepen toen Foegele de stick van Montembault leek te schoppen terwijl hij in de plooi sneed. Het doelpunt werd na videobeoordeling stopgezet.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Daarna begon de actie. Foegele raakte de paal na een twee-tegen-één. Connor Brown wordt aangepakt tijdens een korte pauze. Sean Monahan had het hele net voor een schot, maar zette de puck naast. Skinner redde een schot van Caufield.

Brendan Gallagher pinde Cody Ceci vast met nog 1:49 te gaan in de wedstrijd, maar de Oilers waren niet in staat het winnende doelpunt te scoren.

In de verlenging werd Mike Matheson opgeroepen voor een goede Darnell-verpleegster. De powerplay-explosie van Evan Bouchard maakte een einde aan de wedstrijd op 2:01 in de extra sessie.

“Hun doelverdediger speelde geweldig en maakte veel reddingen op een aantal van onze topspelers, maar we bleven erbij en wisten dat we er een of twee zouden vinden”, zei Draisaitl.

De Oilers evenaarden ook een teamrecord met hun achtste overwinning op rij.

Skinner maakte 23 reddingen. Montembault maakte er 39.

“Ze zijn een lastige ploeg vanwege hun snelheid en hun aanvallende spel en ik denk dat we dat behoorlijk goed hebben gedaan”, zei Canadiens-hoofdcoach Martin St. Louis.

De Oilers, 23-15-1, organiseren dinsdag de Toronto Maple Leafs (630 CHED, Face-off Show om 17.30 uur, wedstrijd om 19.00 uur).

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.