Patrick Mahomes, defensiebrandstoffen Chiefs winnen van Dolphins

KANSAS CITY – Er zijn dit seizoen momenten geweest waarop de aanval van de Kansas City Chiefs er niet uitzag als de krachtige eenheden van hun Super Bowl-kampioenen, maar op een koude zaterdagavond tegen een gehavende verdediging van de Miami Dolphins leidde Patrick Mahomes de wedstrijd. Chiefs naar een 26-7 wildcard-overwinning voor de divisieronde.

De aanval van de Dolphins verliep al vroeg in het seizoen in een recordtempo, maar haperde op het traject en scoorde in totaal 33 punten in verliezen tijdens de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie. Miami scoorde zaterdag pas om 10.00 uur een derde doelpunt in het vierde kwartaal.

Kansas City-chefs

De Chiefs staan ​​voor het zesde seizoen op rij in de divisieronde van de play-offs, maar dit keer met een ander type team. De verdediging van de Chiefs liep, zoals het grootste deel van het seizoen, voorop. De Chiefs beperkten de Dolphins tot 264 yards en één touchdown.

QB-uitsplitsing: De Dolphins probeerden Mahomes aan te vallen als geen andere Chiefs-tegenstander. Ze kwamen achter hem aan bij 60% van zijn downs in de eerste helft, het hoogste percentage uit zijn carrière. Hij was 8 van 15 toen hij in de helft 100 yards blies. In de tweede helft verlichtten de Dolphins de druk wat. Mahomes eindigde op 23 van de 41 voor 262 yards en een touchdown.

Koop baanbrekende prestaties: Rookie wide receiver Rashee Rice had zijn grootste wedstrijd tot nu toe met 130 yards en een touchdown op acht carry’s. Als Mahomes naar een brede ontvanger ging, was het meestal Rice. Hij werd het doelwit van twaalf van de eerste twintig passes van Mahomes die naar de brede ontvanger werden gegooid. Rice had in de eerste helft 92 ontvangende yards. Een Chiefs wide receiver sloeg pas in week 12 van het reguliere seizoen 92 ontvangende yards voor een wedstrijd. Het waren de meeste ontvangende yards in de eerste helft van een Chiefs WR sinds de opener van 2021 (Tyreek Hill, 96 ontvangende yards). En het was het meeste door een rookie in de eerste helft van een playoff-wedstrijd sinds 2009 (Austin Coley van de Colts had 105 ontvangende yards in de eerste helft van de AFC Championship-wedstrijd tegen de Jets).

Verbijsterende statistieken: Aanvallende tackle Jawaan Taylor kreeg een block-in-back penalty die een Chiefs-touchdown in het tweede kwartaal teniet deed. Taylor kreeg zeventien strafschoppen in de reguliere competitie, het hoogste aantal van alle aanvallende lijnwachters in een seizoen sinds 2003. Taylor kreeg later in de eerste helft nog een strafschop, deze na een valse start, toen de Chiefs bezig waren met een oefening van twee minuten.

Een zorgelijke trend: De Chiefs gingen 2-van-6 in de rode zone. Ze waren 1-van-3 in week 17 tegen de Cincinnati Bengals in de rode zone in hun laatste wedstrijd tegen hun starters. Ze waren 17e in de rode zone-efficiëntie in het reguliere seizoen met 54,1%. –Adam Teicher

Volgende spel: Ofwel de Bills in Buffalo, ofwel de Houston Texans in Arrowhead.

Miami-dolfijnen

De Dolphins misten vijf starters aan één kant van de bal, maar het kon de toevallige toeschouwer vergeven worden dat hij niet kon zien dat het in de verdediging was.

De Dolphins verzamelden slechts 264 meter. Zonder vijf verdedigende starters dwong de verdediging van Miami velddoelpunten af ​​op vier opeenvolgende runs in de rode zone, maar de aanval kon niet kapitaliseren.

Zelfs met running back Raheem Mostert en wide receiver Jaylen Waddle terug na afwezigheid van twee wedstrijden, leek de aanval van de Dolphins op een schil van de versie die 70 punten scoorde op de Denver Broncos in week 3.

Quarterback Tua Tagovailoa voltooide 20 van de 39 passes voor 199 yards, een touchdown en een onderschepping, waarmee een einde kwam aan een hitting streak van drie wedstrijden voorafgaand aan een cruciaal laagseizoen. De Dolphins hebben zijn optie voor vijf jaar opgepikt, maar de onderhandelingen over zijn contractverlenging zullen de komende maanden met grote belangstelling worden gevolgd.

QB-uitsplitsing: Dit was een spel waar waarschijnlijk de komende maanden over zal worden gesproken over de beperkingen van Tagovailoa. Kansas City respecteerde hem niet als een lopende dreiging en daagde hem uit om in koude omstandigheden te spelen. De bal gleed uit zijn handen bij verschillende passpogingen, en door zijn ineffectiviteit als passer konden de Chiefs in het spel van Miami komen. Tagovailoa voerde dit seizoen de NFL aan, maar heeft sinds 19 november geen 300 meter meer bereikt.

Beschrijf het spel in twee woorden: Slecht voetbal. Er zijn niet veel andere manieren om het te beschrijven: de Dolphins scoorden gemiddeld 3,1 meter per spel buiten die lange touchdown-run naar Hill en werden voortdurend aan de scrimmagelijn gepropt door een stevige verdediging van de Chiefs.

Een zorgelijke trend: Voor de vierde wedstrijd op rij zag de krachtige aanval van de Dolphins er allesbehalve speciaal uit. Ze zijn er in vijf van hun laatste zes wedstrijden niet in geslaagd hun seizoensgemiddelde te bereiken en verloren op twee na alle wedstrijden. Afgezien van de 53 meter lange touchdown-run naar Hill op zaterdagavond, was er geen sprake van een aanval van de Dolphins. –Marcel Louis Jacques

Volgende spel: Het seizoen is voorbij.