Bouchard scoort in de verlengingen terwijl Oilers Canadiens verslaan voor de 10e overwinning op rij

De powerplay-raket van Evan Bouchard vanaf het punt op 2:01 verlengingen verlengde de winning streak van de Edmonton Oilers naar een career-high 10 wedstrijden toen de bezoekers de Montreal Canadiens zaterdagavond met 2-1 versloegen.

Leon Draisaitl scoorde ook voor Edmonton (23-15-1), terwijl Cole Caufield de enige doelpuntenmaker was voor de Canadiens (17-19-6), die slechts twee van hun laatste negen wedstrijden wonnen.

Montreal was de eerste die minder dan twee minuten na de wedstrijd de achterkant van het net vond tijdens de powerplay. Zoals ze dit seizoen meerdere keren hebben gedaan, zag Nick Suzuki Caufield met een kruisnaadpass, waarmee hij een wijd open net opzette en een einde maakte aan de droogte van vijf doelpunten van de man.

Nadat hij de leiding had genomen, ging Montreal in een meer defensief ritme, waarbij hij schoten vanaf de perimeter van Edmonton toestond en probeerde terug te vechten op de counter.

De tweede periode begon op vergelijkbare wijze, maar Edmonton zou uit de rush meer kansen krijgen. Bouchard kreeg de eerste betekenisvolle kans van de wedstrijd voor de Oilers en stuurde drie minuten na de tweede periode een punt op de paal.

Na die kans sloot Montreal opnieuw de deur, waardoor golf na golf Edmonton-aanvallen werd afgeweerd en scoringskansen werden geminimaliseerd. Na twee periodes merkte geen van beide ploegen dat de druk toenam toen de Canadiens een 1-0 voorsprong hadden.

De derde periode zou het tegenovergestelde zijn, want de Oilers kwamen regelrecht naar buiten en schoten. Het zou slechts 38 seconden duren om de wedstrijd gelijk te trekken, toen Draisaitl de bal langs Samuel Montembeault afketste.

Edmonton rook bloed in het water en bleef het tempo opdrijven toen Warren Foegele de paal raakte tijdens een twee-tegen-één rush en Brown een ontsnapping uit Montembeault zou forceren om de stand gelijk te houden.

Montreal zou een paar eigen kansen krijgen, maar kon Stuart Skinner niet verslaan, die een paar belangrijke reddingen maakte.

Omdat er niets tussen de twee teams scheidde, zou er een extra frame nodig zijn, dat het toneel zou vormen voor Bouchards heldendaden.