Stuart Skinner maakt Edmonton Oilers gelijk in lelijke overwinning op Blackhawks – Edmonton

De Edmonton Oilers wonnen dinsdagavond hun achtste wedstrijd op rij met een 2-1 overwinning op de Blackhawks in Chicago.

De Oilers hadden slechts vijftien schoten op doel.

De Blackhawks kwamen zes minuten in de wedstrijd op voorsprong toen Jason Dickinson de puck vooraan kreeg en Stuart Skinner versloeg. Nog geen twee minuten later maakte Skinner een grote redding door zijn linkerarm naar Zachary Sanford te gooien. Leon Draisaitl bracht de gelijke stand toen hij een pass van Ryan McLeod overnam en zijn 19e van het seizoen inleverde van Petr Mrazek.

In het begin van de tweede stuurde Mattias Ekholm een ​​lange pass naar voren naar Connor McDavid, die wegreed. McDavid ging op voorhand en legde zijn 15e neer. De Oilers vierden een paar minuten later kort nog een doelpunt, maar de scheidsrechter keurde dit af omdat Zach Hyman zich schuldig maakte aan inmenging van de doelverdediger.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Nadat de Oilers vroeg in de derde een strafschop namen, sloeg Hyman een pass van McDavid. De Blackhawks betwistten het spel wegens buitenspel. Na een langdurige videobeoordeling werd geoordeeld dat Leon Draisaitl nauwelijks buitenspel stond bij het betreden van de zone om het doelpunt te ontkennen.

Ontvang het laatste nationale nieuws. Het wordt elke dag naar uw e-mailadres verzonden.

“Als het je vijftien minuten kost om te bepalen of er sprake is van buitenspel, maakt het waarschijnlijk niet uit. Dit zijn baanbrekende oproepen en uiteindelijk hebben we het niet goed gedaan. Ik dacht dat het aan de zijlijn stond”, zei McDavid.

Rem Pitlick keek vervolgens naar een open Blackhawks-net, maar sloeg de puck van de paal.

Hoofdcoach Kris Knoblauch zegt dat de Oilers goed genoeg waren om de overwinning te behalen.

“Ik denk dat (Skinner) uitstekend was. Ik denk dat hij ons echt heeft gered, hij speelde heel goed en kwam met een aantal grote reddingen, vooral laat in de wedstrijd. We pakken onze twee punten en gaan verder.

Skinner, die afsloot met 25 saves, hield daarna het fort onder controle, en de Oilers misten verschillende kansen om de wedstrijd uit te zetten nadat Mrazek werd getrokken voor de extra slagman.

De Oilers, 21-15-1, bezoeken donderdag de Detroit Red Wings (630 CHED, Game 15.30 uur, game 17.00 uur).

© 2024 Global News, een divisie van Corus Entertainment Inc.