2024 NFL Playoffs: Cowboys lijden aan historische eerste helft in wildcard-spel tegen Packers

NFC Wild Card Play-offs - Green Bay Packers tegen Dallas Cowboys
Getty-afbeeldingen

De Dallas Cowboys staan ​​stand-by. Toen ze tijdens de rust de kleedkamer binnenkwamen, stond het team van Mike McCarthy met 27-7 achter tegen de Green Bay Packers. Die marge van 20 punten is de grootste thuisachterstand die Dallas heeft meegemaakt sinds week 9 van het seizoen 2021 tegen de Denver Broncos, een wedstrijd die ze met 30-16 zouden verliezen. Hoe zal dit spel verlopen? Dat moet nog worden vastgesteld, maar het had voor Dallas niet slechter kunnen zijn.

De middag begon met Jordan Love die de Packers leidde op een touchdowndrive van 12 play en 75 yard op het eerste balbezit van de game, dat de helft van het eerste kwart in beslag nam. De aanval in Dallas brak vervolgens uit op een drive van zes play, en Dak Prescott gooide zijn eerste van twee onderscheppingen in de helft op het volgende balbezit van de Cowboys, wat leidde tot een haastige touchdown van drie play waardoor Green Bay met twee omhoog ging.

Omdat de aanval van de Cowboys elk ritme ontbeerde, bevonden de Packers zich aan de andere kant van het spectrum. Love voltooide een indrukwekkende touchdownpass van 20 meter naar Dontayvion Wicks om de stand op 20-0 te brengen in het tweede kwartaal, en de daaropvolgende pick-6 van Darnell Savage bezorgde de Packers een voorsprong van 27-0, waardoor de nederlaag werd verlengd.

Dallas scoorde uiteindelijk in vijf helften, maar ze gingen met een achterstand van twintig de kleedkamer in. De Cowboys hebben tot nu toe nooit meer dan 17 punten achterstand gehad tijdens de rust in de play-offs.

Om verder te benadrukken hoe opmerkelijk deze matige eerste helft voor Dallas was, kun je er het beste op wijzen dat ze de NFL aanvoerden met 17,4 punten per wedstrijd in de eerste helft van dit seizoen en ook de competitie aanvoerden met 22,3 punten per wedstrijd in de eerste helft. hun eigen terrein. . Hier slaagden ze er slechts in zeven. Dit jaar stonden de Cowboys thuis 44 minuten en 36 seconden achter, wat de minste tijd in de competitie was. Als ze de rest van dit spel achterop blijven raken, staan ​​ze alleen al in Super Wild Card Weekend 52 minuten en 8 seconden achter.

Prescott had tijdens de reguliere competitie ook slechts drie onderscheppingen op eigen veld, voordat hij er twee gooide in de eerste helft van deze play-offopener in het AT&T Stadium.

Als deze huidige situatie voortduurt, zal het fascinerend zijn om te zien wat Jerry Jones doet als reactie op opnieuw een teleurstellende play-offronde in Dallas.